Tips om de levensduur van je batterij te verlengen

Eén van de grootse irritaties bij het hebben van een smartphone is dat de batterij niet lang genoeg meegaat. De laatste jaren is daar misschien wel wat verbetering in gekomen, maar nog steeds is het voor veel mensen al een uitdaging om de dag door te komen. In ons gezin zijn het vooral de kinderen die met dit probleem te kampen hebben. Dat komt doordat zij onze oude telefoons in gebruik hebben.

Telefoon doorgeven?

En ik denk dat menig ouder dit wel herkent. Wanneer je zelf toe bent aan een nieuwe telefoon, geef je je oude telefoon door aan je kinderen. Soms is er een kleine reparatie aan de telefoon nodig, maar de kinderen zijn daar maar al te blij mee, althans die van ons wel! Zij hebben hun telefoon niet de hele dag bij de hand en daarom hebben zij niet zo’n last van de snel leeglopende batterij. Maar als ze straks naar de middelbare school gaan, wordt een smartphone een essentieel voorwerp. En dus is het voor ons handig om nu op zoek gaan naar tips om de levensduur van de batterij te verlengen, zodat we de telefoon van nu straks kunnen doorgeven aan onze kinderen.

Levensduur van je batterij verlengen

Via de specialisten van ThePhoneLab in Alkmaar heb ik tips kunnen bemachtigen over hoe je de levensduur van je telefoon batterij kunt verlengen en die kan ik nu met jullie delen.

Tip 1: Eigenlijk zou je je telefoon niet moeten opladen tot 100% en niet leeg laten lopen tot 0%. Dat zal voor velen van jullie wel een verrassing zijn, want wie steekt niet de lader ’s avonds in zijn telefoon en trekt de lader er pas ’s morgens weer uit? Toch kunt je dit beter niet doen, het zorgt namelijk voor slijtage. Het beste is om de batterij zoveel mogelijk tussen de 20-80% te houden.

Tip 2: Deze tip is speciaal voor de iPhone gebruikers. Gebruik de functie geoptimaliseerd opladen. Deze functie leert over je oplaadroutine en laadt pas verder dan 80% wanneer je deze nodig hebt (als je je iPhone in de oplader legt in de nacht, gaat deze net voordat je wakker wordt verder).

Tip 3: Dit is best een lastige voor hier in huis. Mijn kinderen zijn namelijk áltijd hun laders en draadjes kwijt en inmiddels hebben we dan ook een aantal goedkopere opladers aangeschaft. Maar het beste is om altijd een officiële oplader te gebruiken. Goedkopere opladers missen soms een chip die de veiligheid waarborgt. Je telefoon kan daardoor te lang doorladen of te hoge spanningen ontvangen.

Tip 4: Ken je de melding ‘iPhone moet afkoelen voordat je hem kunt gebruiken’? Je iPhone is zo slim om je te waarschuwen om oververhitting voor te zijn. Voorkomen is beter dan genezen. Voorkom daarom extreem warme en extreem koude temperaturen. Wanneer je telefoon aan deze temperaturen wordt blootgesteld, slijt de batterij eerder. Laat dus bijvoorbeeld je telefoon nooit in het volle zonlicht liggen

Tip 5: Hoe vaak maak jij de oplaadpoort en je microfoontje schoon? Ik kan de keren op één hand tellen. Toch is het goed om regelmatig voor een fysieke schoonmaak te zorgen. Met behulp van een tandenborstel kun je het stof en vuil uit je oplaadpoort en microfoon halen. Ben je bang dat je de boel beschadigt? Bij ThePhoneLab doen ze dit geheel kosteloos voor je.

Tip 6: Deze tip om de levensduur van je batterij te verlengen is heel simpel. Sluit alle apps die veel batterij gebruiken, daarmee bespaar je batterij.

Tip 7: En ook deze tip is lekker voor de hand liggend en toch vergeten veel mensen dit. Gebruik de energiebesparende stand. Zo houdt je batterij het toch nog langer vol dan je denkt!

Weetjes over ThePhoneLab

Dit waren tips die je zelf kunt doen om de batterij van je smartphone te besparen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je na het lezen van deze tips erachter bent gekomen dat bijvoorbeeld je Samsung batterij vervangen moet worden tijdens een Samsung reparatie of jouw iPhone batterij vervangen moet worden. Ook dan kun je bij ThePhoneLab terecht. Zowel voor onderhoud als voor reparatie kun je bij de specialisten van ThePhoneLab langskomen. Hier een aantal weetjes over ThePhoneLab

  • Zo zijn ze bijvoorbeeld 7 dagen per week geopend! En dat is fijn, want als er iets met je telefoon aan de hand is, wil je dat natuurlijk zo snel mogelijk gefixt hebben.
  • En snel doen ze dat zeker! De meest voorkomende reparaties worden namelijk binnen 30 minuten uitgevoerd!
  • Bij de ThePhoneLab repareren ze allerlei merken, zoals Apple, Samsung, OPPO, OnePlus, Xiaomi, Google, Nokia, Huawei en nog veel meer.
  • En ze kunnen echt van alles! Van scherm reparaties, camera reparaties, batterij vervangen en het vervangen van de achterkant, tot aan oplaadpoort reparaties, Face-ID reparatie en zelfs complexe moederbord reparaties.
  • Zit je een keer krap bij kas? Bij ThePhoneLab kun je betalen in 2,3, of 4 termijnen.
  • En mocht dit allemaal te mooi klinken om waar te zijn? Lees dan maar eens de 7000+ reviews waar ze een hoge klanttevredenheid van 9,5 uithalen.

Kortom, gaat jouw telefoon batterij niet lang meer mee? En heb je alles uit de kast gehaald om zo zuinig mogelijk om te gaan met je batterij, maar houdt de batterij het niet lang meer vol? Dan is een batterij reparatie de oplossing. Na het vervangen van je telefoon batterij kan deze weer jaren mee, zijn irritaties verleden tijd en zo hebben onze kleintjes ook nog jarenlang plezier van onze oude telefoons.

Previous ArticleNext Article