Uh schat, je stinkt!

mamablog

Ja je hoort het goed en nee ik draai er niet omheen. Je stinkt gewoon een beetje. Nou ja, een beetje… Je stinkt als een grote kerel en dat terwijl je mijn lieve kleine ventje bent!

Ik zal het onder ogen moeten zien. Lief ben je zeker nog, maar klein misschien niet meer. Het bewijs is de walm die onder je oksels vandaan komt. Er lijkt geen deo tegenop te kunnen. En anders heb ik nog je voetbaltenue, die na tig keer wassen nog steeds een uur in de wind stinkt. Het doet er niet toe hoeveel wasmiddel ik erbij gooi, ik krijg die penetrante zweetgeur er gewoon niet uit. En dan die scheenbeschermers en schoenen! Deze voorwerpen hebben inmiddels een verbod om überhaupt het huis in te komen.

Waar is mijn Zwitsal baby?

Soms vraag ik me af, waar is mijn Zwitsal baby? Ik kon geen genoeg krijgen van dat geurtje, nu durf ik amper te inhaleren in jouw bijzijn. En al helemaal niet als ik langs het toilet loop. Ik weet het, poep is nooit echt schattig geweest, maar de geuren die je nu achterlaat op het toilet… De sporen zijn overigens heel gemakkelijk uit te wissen, daar is die harige stengel in de hoek van het kamertje voor. Just saying.

Ik weet het, je bent een kind. Een puber in wording. Maar serieus? Zou je af en toe, als cadeautje aan je moeder, eventjes een raampje kunnen openzetten in je slaapkamer? Je weet wel, ventileren, belangrijker dan ooit. Want ook al doe je zo je best om je kamer netjes op te ruimen, tegen die geur van je valt gewoon niet op te werken. Ja lezers, ik zal jullie verdere details besparen.

Kind je stinkt!

Als ik je mooie koppie zie, zie ik niets wat ook maar in de verste verte op vies, ranzig of goor lijkt. Mijn beeld en mijn geur beleving kloppen gewoon niet als ik dit mooie wezen zie en deze ranzige geur ruik. Er ontstaat een error in mijn hoofd.

Weet je lieve zoon, je kunt er niks aan doen. Die puberale lucht hoort er nu eenmaal bij. Net als irrationele emoties, acne, onhandige flirts, twijfelachtig uitspraken, grenzen die verlegd worden en regels die strakker worden. Puberteit gaat samen met veel fouten en blunders, maar ook met ontdekking, wijsheid en vrijheid. Soms voel je je zo groot en soms voel je je zo klein. Je bent het allebei en toch ook weer niet.

En ik weet, ook dit gaat voorbij. En tot die tijd, spuiten wel een beetje extra deo. Of ik zet een knijper op mijn neus, kan ook. Hoe dan ook, kind je stinkt!


Afbeelding: Shutterstock / WAYHOME studio

Previous ArticleNext Article