Mijn ervaringen met NewFysic

newfysic review

NewFysic is een afslankprogramma dat ik al een aantal keren voorbij heb zien komen. Niet alleen op tv of bij bekende Nederlanders, maar ook bij kennissen om mij heen. De ervaringen logen er niet om en ik hoorde het ene enthousiaste verhaal na het andere. Ik heb de afgelopen jaren dan ook een aantal keren op het punt gestaan om te starten met NewFysic. Toch weerhield me telkens iets, de ene keer waren het de kosten, de andere keer koos ik er toch weer voor om op eigen kracht af te gaan vallen. Maar nu heb ik de knoop doorgehakt. Ik was weer heel wat kilootjes aangekomen, hoog tijd om NewFysic zelf een keer te ervaren. 

Mijn gewicht schommelt

Als het op mijn gewicht aankomt, dan ben ik echt de welbekende jojo. Ik kan heel goed de stimulans vinden om af te vallen, maar ik kan ook weer heel goed aankomen. Telkens zo rond het voorjaar, wanneer de zomer in zicht komt, word ik zo’n type dat je in de hilarische memes als een gek op een crosstrainer voorbij ziet komen. Nog even snel een paar kilo eraf. En dat lukt me dan ook nog. Wat ook lukt, is dat ze er rond december weer dubbel en dwars aan zitten. Dat moet natuurlijk anders!

Wat is NewFysic?

NewFysic is dus een afslankprogramma. Nu denk je misschien, ja er zijn wel meer afslankprogramma’s en uiteindelijk geldt, ieder pondje gaat door het mondje. Dat klopt, want dat heb ik inmiddels zelf ook wel ervaren. Je kunt prima op eigen kracht afvallen, maar op eigen kracht op gewicht blijven is een stuk uitdagender. Ik moet dan namelijk mijn levensstijl wat aanpassen. Nou, wat zo kenmerkend aan NewFysic is, is dat ze een gezonde levensstijl promoten. En dat hoef je niet alleen te doen, dat doe je samen met een coach die een voedingsplan voor je maakt. Naast het aanleren van een gezonde levensstijl, maak je tijdens het afvallen gebruik van supplementen op natuurlijke basis én begin je het programma met een detoxkuur. In eerste instantie gaat het dus om de overtollige kilo’s kwijt te raken, maar uiteindelijk is het de bedoeling om op gewicht te blijven door deze gezonde levensstijl door te zetten. Of dat gaat lukken, zal de tijd leren!

Zo ver ben ik nu nog niet, ik heb namelijk net week 1 van het NewFysic programma achter de rug.

Wil je ook beginnen met het NewFysic programma? Kijk op hun site voor alle mogelijkheden.

Mijn ervaringen week 1

Je kunt op twee manieren het NewFysic afslankprogramma volgen. Online of fysiek in één van de ruim 40 vestigingen. Hoewel de vestigingen tijdens deze lockdown wel geopend zijn, heb ik gekozen om het NewFysic afslankprogramma online te volgen. Het begint met een intake. Logisch, want om een persoonlijk voedingsplan te kunnen samenstellen, moet je coach natuurlijk wel weten wie ze voor zich heeft. Mijn online coach heeft een jojo, die op zich heel goed op eigen kracht kan afvallen, maar inmiddels wel alweer 76 kilo weegt voor zich. Ik dus. Daarnaast ben ik vrij doorsnee, ik heb geen allergieën, geen speciale wensen en ik heb een gemiddelde lichaamsbeweging. Aan de hand van de gegeven informatie tijdens de intake, kreeg ik een pakketje met de supplementen, een flesje met Purify, een boodschappenboekje en het startboekje opgestuurd.

boodschappen newfysic

dagindeling newfysic

supplementen newfysic

In het boodschappenboekje staat alles wat ik de komende vier weken mag nuttigen. Niet dat ik meteen alles uit het boekje moet aanschaffen, maar als het er niet in staat, mag ik het ook niet nemen. Zo simpel is het eigenlijk. In principe kun je zelf gerechten samenstellen. Deze recepten kun je, nadat je een account op Newfysic hebt, allemaal inzien. Maar je kunt ook het startboekje volgen en dat vond ik voor de eerste week wel erg prettig. Het is een fijne manier om aan het programma te wennen en ik heb het vooral als houvast ervaren.

De eerste dag van het NewFysic afslankprogramma begint altijd met een appeldag, gecombineerd met het Purify detox drankje. Het drankje smaakt niet fantastisch, maar ik kreeg van iemand als tip om het in de koelkast te bewaren, dan wordt de smaak iets minder scherp. Nu heb ik nooit echt moeite met shotjes, dus het Purify detox drankje kreeg ik heus weg.

Wat er goed ging

Een appeldag klinkt altijd een beetje als een flinke opgave, maar omdat het de eerste dag van het afslankprogramma is, zit ik vol goede moed. Ook heb ik echt zin om te beginnen, daarom had ik totaal geen moeite met de appeldag. De gerechten zijn voornamelijk gericht op twee personen. Mijn man heeft besloten om mee te doen met het voedingsschema, dat is erg prettig, want zo zit ik ook niet met restjes en het is toch een stok achter de deur om het samen te doen. Als er vragen zijn, kan ik bij mijn coach terecht, maar het startboekje is wat mij betreft zo duidelijk, dat er geen vragen in mij opkomen. Ook hebben we tot nu toe heerlijk gegeten, er was in de eerste week geen enkel gerecht wat ons echt tegenstond. En omdat we genoeg tussendoortjes mochten nemen, heb ik ook geen enkel moment een hongerig gevoel gehad.

Wat ook heel goed ging, was het weegmoment! De eerste pondjes zijn er al afgevlogen. Mijn huidige gewicht staat nu namelijk op 74,6.

Lastige momenten

Toch heb ik ook een paar lastige momenten ervaren tijdens de eerste week van het Newfysic programma. Een lastig moment was, toen mijn zoontje geheel eigenhandig een cake had gebakken. Super knap van hem! Naast dat het heerlijk rook, brak het mijn hart ook wel een beetje dat ik zijn aanbod om een plakje te proeven moest afslaan. Echter maakte het voor hem uiteindelijk niet zoveel uit, des te meer was er over voor hem.

Het tweede puntje van lastige momenten zijn de supplementen. Hoewel ik het Purify drankje zo naar binnen goot, had ik wat meer moeite met de supplementen. Ik weet dat ik ze het beste met een grote slok water door kan slikken, maar toch blijft er zo nu en dan ééntje achter in mijn keel hangen. Daarbij moet je de supplementen ook 20 minuten voor een maaltijd innemen en die planning liep ook wel eens een beetje in de soep. Het is echt even iets waar je aan wennen moet.

Al met al is het programma van NewFysic en zijn gezonde voeding tot nu toe heel goed bevallen. Ik heb al heel wat lekkere maaltijden opgeslagen en ik ga vol goede moed de tweede week in.

Mijn ervaringen week 2

De tweede week van mijn NewFysic afvalavonturen begint prima. Ik ervaar wel dat ik houvast aan een schema erg fijn vind. De eerste week kon ik alle gerechten en tussendoortjes van het startboekje opvolgen, maar om de tweede week nou precies hetzelfde te gaan eten, dat vind ik een beetje te gemakkelijk. Je krijgt natuurlijk een voedingsplan van je coach voorgeschoteld, maar zo’n plan is nog erg ‘vrij’, in mijn beleving. Ik wil blijkbaar gewoon precies weten wat we gaan eten. En vooral, wat moet ik halen in de supermarkt?

Wat er goed ging

Op de site van NewFysic staan dus allerlei gerechten die passen in het afslankprogramma, deze recepten kun je heel simpel naar jezelf toe mailen. Ook is het mogelijk om een agenda uit te printen, hier kun je dan je planning op maken. En aan de hand van je planning maak je je boodschappenlijstje. Een kind kan de was doen, zo simpel is het, je moet het alleen wel even doen. Het voordeel wanneer je zelf je gerechten uitzoekt, is dat je de hele week eet wat je lekker vindt. Of in ieder geval, lekker vindt lijken.

Al met al ging week twee van het NewFysic afslankprogramma zeer voorspoedig. Zelfs toen mijn zoon jarig was, heb ik de taart kunnen weerstaan. Wellicht doordat het een kwarktaart was en ik mezelf een bakje aardbeien met een beetje Landalh stracciatella kwark had gegeven, praktisch hetzelfde en minstens net zo lekker.

En ik heb nog iets ontdekt, namelijk warme appel met kaneel. Heerlijk! Het is super simpel, want je doet de appel alleen even in de magnetron, maar echt weer even wat anders om van te genieten.

Lastige momenten

Toch waren er wel ook een paar lastige momenten. De supplementen doorslikken blijft een uitdaging. Ook was ik ze een aantal keer vergeten. Zeker voor het avondeten vergat ik het, waardoor ik ze niet meer 20 minuten voor het eten in kon nemen.

Ook vond ik het weegmoment een beetje teleurstellend. Ik ben namelijk van 74,6 naar 74,2 gegaan. Een aanzienlijk minder grote stap dan de eerste week. Maar gelukkig vertelde mijn coach dat het wellicht door mijn menstruatie (die op die dag begon) kon komen. Je snapt, nu zijn de verwachtingen voor week 3 extra hoog…

Mijn ervaringen week 3

Jeetje, de tijd vliegt en ik begin alweer aan de derde week van het NewFysic afslankprogramma. Een mooie week, want dit is de week dat ik begin te merken dat mijn broeken een stuk soepeler aangaan. Dat is waar ik het voor doe, want mezelf in een broek moeten wurmen, is geen fijn begin van de dag.

newfysic ervaringen

Voordat ik met het NewFysic programma begon, was ik ook heel benieuwd naar hoe ik de gerechten van NewFysic met het gezin kon combineren. Zoals ik al eerder een keer zei, doet de man braaf mee met mijn eetschema. Maar om mijn kinderen nou ook op dieet te zetten, dat leek me niet zo’n goed plan. Hoewel de gerechten natuurlijk wel heel veel groentes zijn, zijn 2/3 van mijn grut echte aardappeleters. Naast de groenten, maak ik dus ook wat aardappelen voor ze klaar. Wat er inmiddels wel helemaal ingeslopen is, is dat ze nu ook alles volkoren eten. Waar ik voorheen standaard voor tijgerbrood of gewoon beschuit koos, wordt er nu standaard volkoren gegeten. Een prima ontwikkeling als je het mij vraagt!

Wat er goed ging

Het dieet gaat hartstikke voorspoedig, dus eigenlijk ging de derde week helemaal prima. Ik haal plezier uit het bereiden van de gerechten en extra leuk is het wanneer het eindresultaat van mijn inspanningen nog lekker smaakt ook. Eén keer was het zelfs zo lekker, dat mijn zoontje het eten van mijn bord af keek. ‘Mag ik een hapje? Mag ik nog een hapje?’ Ja zo vliegen de kilo’s er wel af als ik iedere avond mijn eten moet delen.

Lastige momenten

De supplementen op tijd inslikken, blijft lastig. Hoewel nu ook mijn kinderen me regelmatig helpen herinneren. ‘Mama, heb je je pilletje al genomen?’, hoor ik dan vanuit de woonkamer. En we hadden natuurlijk ook weer het weegmoment. Na een lichtelijke teleurstelling van vorige week, waren mijn verwachtingen wat hoger. De weegschaal staat nu op 73.7, het gaat dus niet meer zo hard als de eerste week. Of als toen ik 25 was en een weekje wat minder at. Wellicht wordt het tijd om te accepteren dat ik wat ouder word en voor het afvallen simpelweg iets meer moeite moet doen.

Ik ben geen opgever, ik hou vol! Op naar week 4.

Mijn ervaringen week 4

Ik heb nu vier weken het NewFysic afslankprogramma gevolgd. De eerste week vloog het ervan af. Week twee en drie stagneerden het voor mijn gevoel een beetje, ik gooide het voor het gemak maar op mijn leeftijd. Maar aan het einde van week vier bleek het toch nog mogelijk te zijn! Ik sluit de eerste vier weken met een positieve ervaring af, de weekschaal teller staat namelijk op 72.1! Dat is (bijna) 4 kilo in 4 weken.

Maar dat niet alleen, ik voel me echt prima! Waar ik in het verleden tijdens een crashdieet regelmatig duizelig en hongerig werd, voel ik me nu gewoon echt goed gevoed. Er wordt dan ook veel gevraagd wat ik zoal eet. En er is ook veel nieuwsgierigheid naar de supplementen. Want wat doen die supplementen eigenlijk?

Wat ik eet zijn eigenlijk alleen de dingen die in het boodschappenboekje van NewFysic staan. En iedere avond maak ik een gerecht met hulp van een recept dat ik van hun website afhaal. De ene avond is dat vis, de andere avond is het vegetarisch en dan weer kip, maar altijd met heel veel groenten.

En wat de supplementen betreft, tja wat doen die eigenlijk? Ik ben geen expert, dus deze info heb ik gewoon moeten aannemen. Ik slik twee verschillende supplementen. Voor de lunch en het avondeten zijn dat aminozuren. Dit is een combinatie van eiwitten en B-vitamines die je spieren ondersteunen, ze bevorderen een efficiënte vetstofwisseling en het zorgt er ook voor dat je geen hongergevoel ervaart en minder zin hebt in zoetigheid. Voor het ontbijt slik ik Psyllium Husk Fiber. Dit zijn vezelcapsules en ook deze supplementen zijn er om het hongergevoel tegen te gaan. Ook zorgen de vezels voor een stabielere bloedsuikerspiegel.

Wat er goed ging

Ik ben echt heel positief over deze ervaringen met NewFysic. Eigenlijk zit ik er helemaal in en daarom zet ik het afslankprogramma nog even voort. Ik hoop dat ik dan voor de zomer stabiel op mijn streefgewicht zit en vooral, blijf zitten!

Lastige momenten

Wanneer ik met vriendinnen ben, vind ik het heel lastig om een wijntje te laten staan. Toen ik afgelopen week bij een vriendin ging eten, zat ik even in dubio en besloot om toch lekker samen een wijntje te nemen. Om het schuldgevoel een beetje te beperken, had ik een ‘No Regret‘ tablet genomen.

Omdat mijn ervaringen zo positief zijn, ga ik de komende 4 weken door met het Newfysic programma.

8 weken Newfysic ervaringen

Ik ben nu alweer 8 weken bezig met het volgen van het NewFysic afslankprogramma. Toen ik in januari de keuze nam om ermee te starten, had ik niet verwacht dat het me zo goed zou bevallen. Tuurlijk, ik wilde echt wat kilo’s afvallen, maar dat het op zo’n prettige manier zou gaan, had ik gewoon niet verwacht. Het allerbelangrijkste, ik eet lekker en gezond en daardoor voel ik me ook lekker. De magere yoghurt komt nog steeds niet mijn neus uit en ik mis de chocola en chips amper. Wie had dat gedacht!

Ik ben nu acht weken verder en natuurlijk zijn er ook wel momentjes geweest dat ik ‘cravings’ had. Ik heb ervaren dat dit soort momenten vooral rondom mijn menstruatie zijn. Ik heb blijkbaar iets meer trek, maar gelukkig kan ik die trek stillen met de verantwoorde tussendoortjes van NewFysic. Dus ik eet rondom deze periode iets meer, maar wel gezond.

Jullie zijn nu natuurlijk ontzettend benieuwd naar mijn gewicht. Hoeveel ben ik na 8 weken Newfysic afgevallen?

Rapapapam…. Na exact 8 weken het NewFysic afslankprogramma gevolgd te hebben, weeg ik nu 69,7! Dat is 6,3 kilo! Ik ben blij, maar ik zit nog niet op mijn streefgewicht. Ik ga dan ook nog even lekker door met het afslanken via NewFysic.

Previous ArticleNext Article