Mama-Coupe

moeder worden

Iets korter mag

Ze vroeg nog: “Ben je er klaar voor?” En, hoewel mijn hersenen deze vraag aan het verwerken was omdat wanneer iemand zoiets vraagt, er toch meer aan de hand is dan je wellicht op voorhand dacht, zei mijn mond: “Ja hoor!”

En knip… Daar ging een hele lange lok!

Een lange bob wilde ik, lekker hip en eens wat korter. Nu is het aan de achterkant kort en dan schuin lopend naar voren lang! Aardig wat complimenten gekregen, dus heel verkeerd geknipt is het zeker niet.

Hoewel ik gelukkig wel handiger ben geworden met stylen (ja met een föhn en stijltang), is het fijne van dit kapsel dat (wanneer ik geen tijd heb) het eigenlijk best aardig opdroogt!

En toch, toch weet ik niet of ik dit korte kapsel nou zo geslaagd vind. Kan het zijn dat ik het irritant vind dat ik het toch niet zo makkelijk in een staart of knot kan doen? Zekers! 

Kek kapsel

Maar ik denk dat het ‘m er vooral in zit dat ik liever niet zo’n moeder wil zijn die na het baren direct haar wilde lokken eraf knipt en voor zo’n kek kapsel gaat! En jaaa, er zijn zeker uitzonderingen van mega knappe vrouwen die kort haar rocken. Maar, ik ben daar dus niet één van en ik twijfel een beetje of dit niet ook zo’n Mama-Coupe is geworden!

En waarom ik geen Mama-Coupe wil? Ja, ik voel me er gewoon nog niet mama genoeg voor ofzo?! Ik weet dat ik mama ben van 2 knappe kereltjes, maar ergens voel ik me nog gewoon 23 en dus nog lang niet oud genoeg voor het grote mensen leven met een baan, huis, auto en kinderen.

Dit is gewoon zo’n realiteit die bij mij nog niet geland is, en zo’n kapsel is misschien wel een te grote duw uit mijn geliefde sprookjeswereldje.

Witte 3/4 broek

Voor nu hou ik het maar op een hip jonge moederskapsel, maar zodra je me in een witte driekwart broek met steekzakken ziet…

Please, sla me dan terug in mijn droomwereld!


Afbeelding: Shutterstock / Tyler Olson

Previous ArticleNext Article