Let’s talk about seks 2

“Sexy, sexy, sexy…” Achterop de fiets zingt die kleine steeds iets met sexy. Het is mijn schuld! Had ik de “Dirty Medley” van het koor toch maar geoefend in zijn bijzijn!! Als hij maar niet gaat zingen “Sex bom of hit me with your rhythm stick”, wat die komen ook in het nummer voor. “Niet op reageren”, denk ik, dan stopt hij vast vanzelf. Nou mooi niet! Meneer gaat gewoon steeds harder zingen, totdat de hele straat mee kan genieten. “Sexy, betekent toch cool mam?” “Nou, niet echt. Meer als je er een beetje bloot uitziet. Blote benen of een kort shirt. Dan zeggen ze, je ziet er sexy uit.”
Het gevolg dat mijn oudste naar beneden komt en zegt: “Die kleine staat in z’n nakie in de badkamer te dansen en te zingen dat hij sexy is”. O nee! Als hij het maar niet op school gaat zingen. Is wel weer eens wat anders dan, “blij, blij mijn hartje is zo blij…” 

De jongste is helemaal in de ban van zijn piemel. Samen met zijn vriendje springen ze op de trampoline en ze roepen alleen maar: “Au, m’n piemel”. Ahhh… m’n billen. Ze plassen zogenaamd overal tegen aan. Ik probeer ze er steeds ervan te behoeden dat ze in elkaars piemel trappen. Dat is hun nieuwste hobby en al hoewel het me pijnlijk lijkt, hebben zij de grootste lol.
Als meneer uit bad komt, staat hij tegen me aan te kletsen en ondertussen wordt dat kleine plassertje compleet alle kanten uitgetrokken. Waarop ik denk: “dat ding is weg heel elastisch”. Ik geloof dat ik er een jaar geleden ook al over heb geschreven, maar de fase is nog steeds niet voorbij. Sterker nog, ik denk dat het erger is geworden.

Mijn middelste kwam laatst thuis met de vraag: “Wat is een natte droom?” Hij had zoiets in de speeltuin gehoord en wilde wel eens weten wat dat is. Waarop mijn man doodleuk antwoordt: “Dan droom je dat je onder de douche staat”. Toen dacht ik, misschien moet ik hem ook maar het een en ander vertellen, voordat hij het allemaal in de speeltuin hoort. Bij mijn oudste ging het me redelijk makkelijk af, dus het zal nu ook niet al te ingewikkeld zijn.

Dus na mijn hele verhaal kijkt hij me aan en zegt: “Echt? Ieuw! Dat vind ik echt heel erg vies!” “Hebben jullie dat echt gedaan?” En op dat moment voelt het alsof ik op mijn vingers wordt getikt. “Uhhh!!!, ja, zo zijn alle mensen op de wereld verwekt.”
Zijn ogen worden zo groot als 2 ronde schoteltjes. “Ik ga dat echt nooit doen! Ik wil nooit kinderen!” Maar aan de andere kant wil hij ook wel eens zien, hoe zoiets gaat. Wat ik weer niet zo goed idee vind. Vervolgens bedenkt hij dat hij gelijk even naar zijn vrienden gaat, om het grote nieuws te vertellen wat zijn ouders allemaal hebben gedaan. Nog net op tijd kan ik hem tegenhouden, voordat er wilde praatjes over mij in de speeltuin te ronde gaan. “Ik denk dat het beter is dat je vriendjes van hun eigen ouders horen hoe kinderen gemaakt worden, in plaats van jou”. Vervolgens vlucht hij naar zijn kamer om even in alle rust met de lego spelen en het nieuws te verwerken.

Wanneer ik even later boven kom, hoor ik hem vanuit zijn slaapkamer tegen me zeggen: “Ik vind het nog steeds heel vies mam!”

Afbeelding: WAYHOME studio/shutterstock

Previous ArticleNext Article
Hoi, ik ben Mieke. Ik ben getrouwd en ik heb 3 jongens. Ik ben vorig jaar gestopt met werken in het onderwijs. Omdat mijn man vaak in het buitenland zit, vond ik het werk en 3 kinderen best druk. Nu ben ik thuis voor de kinderen. Dit geeft rust in het gezin. Maar soms denk ik: "Waar is hier de nooduitgang?". Dan mis ik de afwisseling, collega's en voldoening om iets voor mezelf te hebben. De jongste gaat bijna naar school. Tot die tijd ga ik van deze vrije tijd genieten. Want deze tijd komt niet meer terug!