Jongensmama met meisjes dromen!

Ja, ik ben een jongensmama! Een mama met twee jongens, duh! En, niemand die gek op keek of het vreemd vond dat ik een jongen (en daarna nog eentje) kreeg. Waarom? Omdat ik meer naar de jongenskant van het spectrum neig!

Al van kinds af aan vond ik die meiden dingen wel leuk, maar als het moeilijk en geniepig werd, ging ik gewoon met de jongens slagballen. Die doen namelijk niet zo moeilijk!

Ook was ik veel beter in de bèta vakken, dus al snel zat ik omringt door jongens in de klas. Dat werd nog eens versterkt toen ik graag F-16 vlieger (met doorgroei naar astronaut) wilde worden. Ook in mijn werk was ik vaak de enige vrouw en was ik zo blij als een kind toen ik uiteindelijk in een team kwam waar al een meisje in zat! Joehoe!!

Ik vind vliegtuigen dus leuk, lego is ook fantastisch en een mooie auto kan ik ook waarderen. Al snap ik die obsessie met het geluid in een tunnel niet helemaal. 

Maar, onder dit alles… ben ik super fan van sprookjes, prinsessen, baljurken, glazen muiltjes, glitterfeeën en Barbies! Ik heb een Barbie voorraad waar je een museum mee kan maken.

Turnen en vrouwen tennis zijn de enige sporten waar ik naar kan kijken. Het idee dat ik straks aan de zijlijn naar voetbal moet zitten kijken… Kan ik me nu al ziekmelden? Scouting en karate… echt, alsjeblieft?! Schat, kan jij niet mee gaan? Ah toe….

Hoewel mijn oudste Frozen super leuk vindt en ik Takel’s sterke verhalen ook best grappig vind, ben ik uitgekeken op Cars 1 en Cars 2. En Norbert Puk uit Brandweerman Sam wil ik slaan! Zullen we Prinsessia kijken opper ik dan… “Nee mama, dat is voor meisjes.” Ik probeer nog uit te leggen dat als hij het leuk vindt, het voor iedereen is… maar hij heeft duidelijk geen interesse!

Maar wie gaat er dan straks met mij mee naar:

  • Een ballet voorstelling?
  • Disney World, alle prinsessen bewonderen?
  • Belle en het beest, de musical?
  • Shoppen?
  • Een High Tea?
  • Kasteeltjes bezoeken? Hebben we al eens gedaan, maar de tractor in het schuurtje was interessanter!
  • Het officiële Barbie museum?

Ik denk dat ik het op een dealtje ga gooien… ik mee naar dat stomme voetbal, zij mee met mij! Zonder mopperen! Kan ik ze gelijk leren hoe je een vrouw tevreden houdt…

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article

4 Comments

  1. Herkenbaar! Ik ben dus ook een jognens mama en ben er dol op. Maar na 100 x planes, cars en minions ben ik toe aan wat zoetsappigheid met roze en glitters.

  2. Ja dat wordt vriendinnetjes uitnodigen of een buurmeisje lenen of gewoon met oma op stap, die vindt het ook nog steeds leuk.