Wat ik zou kunnen doen voor een spik en span huishouden

“Een inbreker komt bij jullie niet verder dan het halletje, want daar breekt ‘ie zijn nek al over de schoenen” en “Als er een ramp uitbreekt hebben jullie genoeg voorraad klaarliggen. Tussen de kussens van de bank.” Dat is wat er onder andere over ons huishouden opgemerkt wordt. Of ik dat erg vind? Welnee, er zijn namelijk wel een aantal dingen die ik zou kunnen veranderen aan ons huishouden om het spik en span te houden.

Voor een spik en span huishouden

Ik zou namelijk al het speelgoed weg kunnen donderen, aangezien het werkelijk overal in huis rondslingert en er met het grootste deel amper gespeeld wordt. Dat scheelt om te beginnen al een heel wat opruimwerk.

Ik zou het speelgoed ook constant achter de kont van mijn kinderen aan kunnen opruimen. Ik zou het ze ook zelf kunnen leren opruimen. (Yeah right!)

Ik zou mijn kinderen geen eten meer kunnen geven dat kruimelt. Koekjes, brood met hagelslag of vlokken, crackers kunnen achter slot en grendel blijven. Chocola, vla en spinazie kan ik ook beter niet meer geven. Het beste kan ik de kleintjes (en de man) aan een sonde hangen. Gegarandeerd geen geknoei meer.

Ik zou elke 20 minuten kunnen stofzuigen.

Ik zou de hond met zijn haren, gekwijl en gepis (ja dat zindelijk worden is nog een dingetje) weg kunnen doen.

Ik zou de man weg kunnen doen. Verder geen commentaar.

Ik zou alle vriendjes en vriendinnetjes van mijn kleintjes kunnen weigeren. Scheelt een hoop stront uit de wc-pot wegpoetsen, scheelt extra koekkruimels wegzuigen en het scheelt weer een paar extra schoenen in het halletje (voor een paar uur dan).

Ik zou een buitenverbod voor mijn kleintjes kunnen opleggen, zodat ze nooit meer met modder op hun kleren of hondenpoep aan hun schoenen het huis vervuilen.

Ik zou elke dag meerdere wasjes kunnen opvouwen. Twee keer per dag de vingers en de tongen van de ramen kunnen lappen. Elk uur de afwas kunnen doen en elke 13 minuten de schoenenkast kunnen herinrichten.

Ik zou alle knutsel en tekenspullen van de kleintjes kunnen wegmieteren.

Ik zou het allemaal kunnen doen.

Huishouden is een puinhoop

Nee, ik weet het. Mijn huishouden is een puinhoop. Er wordt geleefd, gespeeld, geschreeuwd, gedanst, geknutseld, gegeten, gelachen, gehuild, er worden herinneringen gemaakt en heel af en toe wordt er opgeruimd. Dan is het schoon en netjes. Voor heel even. En dan begint het riedeltje weer opnieuw.


spik en span huishouden

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.

10 Comments

  1. Ja te herkenbaar…. en dan roep ik opeens weer een x meiden het is OPRUIMDAG!!! en dan kijken ze me vol schrik aan.. ruimen we op… stofzuig ik grondig en dweil ik zelfs!!! En 2 uur later denk ik. .WAAROM???? want dan liggen de koelkruimels alweer overal. En ik had ramen zemen allang opgegeven. Mijn man waagde zich er het weekend aan, ik denk ook voor het laatst. Want nog geen 2 minuten later alweer vol vingers omdat pappa buiten ramen zemen was en dat wouden ze zien aan de net gezeemde kant van het raam 😛 LOL

  2. Heel herkenbaar! Wat dacht je van al dat zand dat de kidz meenemen vanaf school of speeltuin? Inmiddels ligt hier dagelijks genoeg zand om een parketvloer mee te schuren. Toch zou ik me niet echt happy voelen in een magazine-interieur waar alles netjes opgeruimd en gepoetst is. Ik denk dat ik dan zelf met kinderen in de schuur zou gaan zitten…;)

  3. Een spik en span huishouden is wat mij betreft niet weggelegd voor mensen met kinderen. Het kost je een hoop energie en frustratie wanneer je dat na probeert te leven volgens mij!

  4. Jeetje hoe herkenbaar..ik laat ze tegenwoordig wel hun schoenen uitdoen, dat scheelt een hoop, maar wat dacht je met 9 katten, 2 tamme ratten en een hamstertje is t dweilen met de kraan open 🙂 Leuk geschreven Pauline!!

  5. We hebben sinds een tijdje een Robotstofzuiger. Elke nacht maakt hij zijn ronde. Net alsof de kaboutertjes zijn langsgekomen en lijkt alles toch nog een beetje schoon ;D Nadeel is dat je alleen ’s avonds de vloer wel de vloer leeg moet achterlaten en niet vergeten de bank af en toe zelf te zuigen

    1. Lijkt me ideaal! Ik denk alleen dat onze hond de robot op zal vreten… 🙁

  6. We laten ze niet meer knutselen, scheelt een hoop confettie op de vloer en lijm op de tafel, geen geverf meer, we doen dan ook geen klei of speelzand, laten we de zandbak weg halen of gewoon een verbod op de tuin. We schaffen de clubjes af, geen slingerende sportzaken meer, we doen ook meteen de katten en cavia’s weg….. heerlijk hilarisch, ik ben voor 😉

  7. Wat een onzin. als je allemaal een steentje bijdraagd is het zo gebeurd. ik ben een werkende moeder. en natuurlijk is het niet ‘steriel’in huis. maar gewoon opgeruimd houden is zo gebeurd. wanneer je alles na het gebruiken van spullen gelijk op ruimt scheelt dat tijd en frustratie