7 dingen waar we nu echt wel een beetje klaar mee zijn

lockdown

Ons leven wordt nu al een jaar praktisch stilgelegd. We hebben veel tijd thuis doorgebracht, samen met degenen die we liefhebben, dat wel. Afhankelijk van de dag, stemming en to-do lijstje, hebben we het best goed samen. Maar waar we in het begin met goede moed en heel vindingrijk begonnen, is er nu zo’n jaar later niet veel vindingrijks meer aan. Ik ben in ieder geval wel weer toe aan een beetje afwisseling in mijn leven. Met het volgende ben ik dan ook echt wel een beetje klaar. 

1. Thuisschool

Ik weet het, de basisscholen zijn alweer een tijdje open. Maar dat betekent niet dat kinderen ook daadwerkelijk weer naar school gaan. Is er één besmetting in de klas, dan moet de hele klas in thuis quarantaine. Je raadt het al, mijn kinderen worden om de beurt ‘getroffen’. De ene week de één en de volgende week zit de ander weer thuis. Ik ben er gewoon wel een beetje klaar mee, want ook hier in huis ontbreekt er wel het één en ander aan thuisschool.

2. De verjaardagsfeestjes

Een jaar geleden konden we het wel opbrengen om de verjaardagsfeestjes van onze kinderen summier te vieren. Volgend jaar vieren we het groots, was de belofte, niet wetende dat we jaar later in exact hetzelfde schuitje zouden zitten. Je zou kunnen denken, dan sla je het verjaardagsfeestje toch nog een keertje over, maar voor kinderen is een verjaardag zo ontzettend belangrijk! Het is HET evenement van het jaar. Ik vind het gewoon een beetje sneu en daarom ben ik er klaar mee.

3. Al dat bakken

Het afgelopen jaar hebben mijn kinderen zo ongeveer alles wel gebakken. Van kaneelbroodjes tot de standaard cupcake. Het klinkt allemaal lekker, maar uiteindelijk is het gewoon vervelend. Ten eerste omdat de Corona kilo’s ergens vandaan komen, ten tweede omdat het gewoon echt een pleurisbende geeft, die de kinderen om de één of andere reden nooit opruimen. Bij de vraag, mam mag ik iets bakken gaan mijn haren nu recht overeind staan. Dat is toch jammer.

4. Het wandelen

Wat ik bij de vraag van het bakken heb, hebben mijn kinderen bij de vraag of ze mee gaan wandelen. Meer wil ik er niet over kwijt.

5. Wéér een filmavond

Ik ben heel dankbaar voor het ontelbare aanbod, maar ik ben zo klaar met het kijken naar kinderfilms die ook leuk zouden moeten zijn voor volwassenen. Oké, toegegeven, sommige zijn best vermakelijk, maar dan willen mijn kinderen de nagesynchroniseerde versie kijken. Blugh! Inmiddels hebben we alle Netflix-films wel bekeken, alles wat geschikt is op Prime hebben we ook gezien en we zijn bijna klaar met Disney Plus. Kortom, het wordt weer tijd voor een filmavondje met mijn vriendinnen!

6. Téveel schermtijd

Voor Corona-tijd zaten mijn kinderen al teveel op een scherm, tijdens Corona-tijd is dat alleen maar meer geworden. Ze weten gewoon echt niks anders meer te verzinnen om te doen. En als ik er dan echt even helemaal klaar mee ben en alle schermpjes voor een dag verbied, verzinnen ze dingen als ‘sneeuw maken‘. Schiet mij maar lek.

7. Thuis eten

Thuis eten betekent meestal dat ik moet koken, op zich heb ik geen hekel aan koken dus zo erg is dat niet. Maar ik moet ook alles weer opruimen. Hoewel mijn kinderen echt hun best doen om te helpen, blijken we toch iedere avond weer op een blind paard te wedden. Ik ben er klaar mee. Ik wil uiteten en bediend worden!

Maar ja, wij kunnen dan wel klaar zijn met Corona, Corona is nog niet klaar met ons.


Afbeelding: Shutterstock /  wavebreakmedia (dit zijn wij natuurlijk niet, zo heppie de peppie hebben we nog nooit in de keuken gestaan)

Previous ArticleNext Article