De fluit, pielemans, leuter oftewel: Dé piemel

mamablog

Een piemel, het blijft nog altijd een beetje een mysterieus ding. Volgens mijn zoons is het maar gek dat mama geen piemel heeft en is papa’s piemel heel groot. Ik weet niet of ik er zelf een zou willen hebben, want echt mooi vind ik ze nog steeds niet. Voor een dagje proberen lijkt het me wel leuk, maar dat is een andere discussie.

Als moeder van twee zoons heb ik piemels genoeg in dit huis. Dus langzamerhand vind ik dat ik best wel wat over piemels kan vertellen.

Hello there surprise!

Een babytje met een stijf piemeltje? Ja, dat kan. Ik vond dit eerlijk gezegd best een beetje vreemd en voelde me vervolgens gelijk heel rot dat ik daar wat van vond. Toch is dat stijve piemeltje volkomen normaal. Het betekent niet dat hij te pas en te onpas een stijve piemel krijgt of dat er wat mis is. Maar het zal vast niet z’n laatste stijve piemeltje zijn.

Gefriemel aan de piemel

Ja, ook kinderen vinden bepaalde dingen prettig voelen! Als iets fijn voelt doe je dat graag. Toch? Ze zijn volop aan het ontdekken en aan het voelen. Als de kamer vol zit met verjaardagsvisite zit je er natuurlijk niet direct op te wachten dat je zoon vol trots zijn piemel laat zien of dat hij er ongegeneerd mee zit te spelen. Mijn ervaring is dat ze dat ook niet doen. Desnoods zou je kunnen uitleggen, dat het prima is om met je lijf te spelen, maar dat je dat niet doet waar iedereen bij is.

Geen stinkpiemel please

Een piemel zal nooit naar bloemetjes ruiken, maar als je hem goed schoonmaakt zal hij in ieder geval fris zijn. Voor vaders is het schoonmaken van de piemel gesneden koek, maar ook moeders zullen hieraan moeten geloven. Gewoon even afspoelen is niet voldoende. Let er wel op dat het voorhuidje nog niet altijd los zit, dus doe daar wel even voorzichtig mee. Hoe maak je de piemel schoon?.

Trek de voorhuid voorzichtig terug, maak de eikel en de binnenkant van de voorhuid goed schoon met schoon water. Het beste is om dit zonder zeep te doen, over het algemeen kunnen kinderen dit na een aantal keer samen doen prima zelf.

Zittend plassen

Dit is helaas geen garantie voor een droog toilet. Als dat flubbertje maar net even verkeerd zit of hangt is alles nat.  Voordeel van zittend plassen is dat het meer ontspannen is en dat je minder hoeft te duwen om de plas eruit te krijgen. Misschien zelfs een goed argument voor Grote man?

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. Ik heb nog maar iets meer dan anderhalf jaar ervaring met kleine piemels en eerlijk ik kijk niet uit naar het uitwassen enzo :s..