Een blik in de speeltuin… Is dit de toekomst?

Ik zal eerlijk zijn. Ik kan je niet vertellen hoe vaak ik met mijn kinderen in de speeltuin ben geweest en de interacties tussen andere kinderen zag en dacht: “Wow. Wat een -piep- kind is dat!” Natuurlijk zou ik dat nooit hardop tegen iemand zeggen (nou ja, misschien tegen mijn zus omdat ik weet dat ze me niet zal veroordelen). Maar ik denk het zeker, veel meer dan ik wil toegeven. Vertel me alsjeblieft dat ik niet de enige ben!

Mentale notities

Ik bedoel, kom op, je hebt ze allemaal gezien, toch? De kleine ‘rauwdouwer’ die zand gooit in het haar van andere kinderen en het ‘prinsesje’ dat denkt dat de glijbaan haar persoonlijke troon is. En laten we de kleine ‘CEO in opleiding’ niet vergeten die de speelgoedemmers en schepjes commandeert alsof het aandelen zijn op de beurs. Ik zit daar dan, met mijn koffie (die natuurlijk koud is geworden omdat ik de hele tijd mijn oog moest houden op mijn eigen kleine ‘engel’). Ik maak mentale notities van wie waarschijnlijk de schoolbullebak wordt en wie later in het leven hun eigen advocaten nodig hebben.

De oudergesprekken

En dan zijn er de oudergesprekken. “Oh, mijn Lucas is zo begaafd, hij kan al het alfabet achterstevoren opzeggen.” Geweldig, Karen. Mijn Sofie’tje kan al drie soorten hagelslag opnoemen en probeerde gisteren de kat in de wasmachine te stoppen omdat ze dacht dat het een ‘kattenspa’ was. Maar top hoor Lucas! Heel knap.

Peuter talentenjacht

Maar het beste (of ergste?) is nog wel dat ik stiekem geniet van deze observaties. Het is alsof ik een live soapserie bekijk, maar dan zonder reclameblokken. Als moeder heb je soms ook gewoon dat beetje entertainment nodig om de dag door te komen. Dus daar zit ik dan, als een onofficieel jurylid bij de ‘peuter talentenjacht’, die stiekem hoopt op een spin-off serie: ‘Waar zijn ze nu?’.

Dus, de volgende keer dat je in de speeltuin bent en je ziet me daar zitten met mijn koude koffie en die vermaakte blik, weet dan dat ik niet alleen mijn kinderen in de gaten houd. Ik doe belangrijk onderzoek voor de toekomst van de mensheid.


Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article