Barbecueën met kinderen, onze favorieten!

recepten

Wij zijn dol op barbecueën! Zodra het zonnetje maar een beetje schijnt, vragen de kinderen of we de barbecue vanavond weer aansteken. Maar we draaien onze hand ook niet om voor een winter-barbecue. De apparaten van tegenwoordig, zoals de Bastard medium, zijn te mooi om alleen in de zomer aan te steken. Omdat we zo dol zijn op barbecuen, zijn we ook altijd op zoek naar lekkere recepten! Dus als jij pareltjes hebt die wij écht een keer moeten proberen, kom maar op! Bij deze de favoriete barbecue recepten van onze kinderen. 

Frikandel burnt ends

Misschien dat de echte vleesliefhebber nu denkt, ga een eind heen met je frikandel! Maar barbecuen met kinderen betekent soms nu eenmaal compromissen sluiten. Dus ja, die frikandel komt ook voor in het lijstje met onze favoriete barbecue recepten. Maar dan wel een frikandel met een twist! Ze noemen het een frikandel burnt ends en eigenlijk is het gewoon een gekarameliseerde frikandel. Je maakt ze met mosterd, roomboter, basterd suiker en natuurlijk barbecuesaus.

Krokante kipkluifjes

Kipkluifjes voor kinderen zijn altijd een goed idee! Kipkluifjes op de barbecue zijn helemaal top, want daar krijgen deze lekkere hapjes een krokant laagje. Wij kopen wel altijd de voorgegaarde kipkluifjes en anders koken we de kipkluifjes vooraf. Dit is om te voorkomen dat de kipkluifjes niet in kleine stukjes houtskool veranderen.

Gevulde zoete aardappel

De gevulde zoete aardappel is een perfect barbecue gerecht om te maken op de Bastard urban. Je moet de zoete aardappel een uurtje laten grillen zodat ze zacht van binnen en knapperig van buiten worden. In principe vinden de kinderen dit al heel erg lekker, maar het wordt nog lekkerder wanneer je op het laatst de zoete aardappel vult met kaas, bacon of hamreepjes.

Spareribs!

Ja, een barbecue zonder spareribs noemen mijn kinderen geen barbecue. Het allerlekkerste is om de spareribs op een lage temperatuur te laten garen, dan worden de spareribs namelijk super mals en vallen de stukjes vlees zo van de botjes af. Maar wanneer ik vette vingertjes, vette wangetjes en glinsterende oogjes zie, weet ik pas écht dat de spareribs goed gelukt zijn!

Marshmallows

Tijdens een barbecue eet je eigenlijk altijd teveel. Maar inmiddels weten we wel dat we een gaatje moeten overhouden voor de marshmallows. Want een barbecue eindigen met een toetje is toch ook altijd wel erg lekker. En de kinderen vinden het fantastisch, want ze kunnen nu eindelijk zelf rondom de barbecue gaan staan en iets zelf klaar maken. En daarbij, ze maken maar al te graag ook een lekkere marshmallow voor paps en mams!


bbq kinderen

Previous ArticleNext Article