5 feitjes voor een moeder van drie

Drie is het nieuwe twee, wordt er tegenwoordig gezegd. Met drie kleintjes is je gezin helemaal 2020 (of 2021 of… welk jaar leven we?). Toch is er iemand die die kleintjes moet baren en zoals jullie weten is dat ‘de moeder’. En als moeder van drie kan ik je een paar feitjes geven, die (over het algemeen) zeer herkenbaar zullen zijn voor een moeder van drie.

Feitje 1. Je hebt maar twee handen. Heel erg leuk hoor, dat ‘drie is het nieuwe twee’, maar bij een derde kleintje wordt geen derde hand geleverd. Als moeder van drie zul je dan ook regelmatig ervaren dat je een hand tekort komt. Als namelijk één kleintje een hand van je wil, dan willen de andere twee kleintjes ook een hand van je. Wil er één kleintje naast je zitten, dan willen alle drie de kleintjes naast je zitten. Maar ja, het feit blijft, je hebt ‘maar’ twee handen.

Feitje 2. Tijdens het niezen sproeit er niet alleen maar vocht uit je mond… Need I say more???

Feitje 3. Het luchtkussen of trampolines kunnen beter vermeden worden. Op het moment dat je heel enthousiast op het luchtkussen begint te springen, realiseer je je na drie keer springen dat dat geen goed idee is. Again, need I say more??

Feitje 4. De verantwoording die je (soms aan wildvreemden) moet afleggen. Je moet minimaal 8 (de bofkonten) tot 800x in je leven even bevestigen of je nu echt werkelijk klaar bent met het maken van baby’s. Want zo is het toch wel echt genoeg. Drie is al zoveel! Hoe houd je het vol? Word je niet knettergek? En zelfs: Je bent knettergek!

Feitje 5. Drie kleintjes betekent veel, heel veel vriendjes en vriendinnetjes. Je moet als moeder van drie met heel veel vriendjes kunnen dealen, ze kiezen namelijk alle drie zelf hun eigen vrienden. Die ook het liefst allemaal op hetzelfde moment bij jou in huis komen spelen. Leuk en gezellig hoor. Maar ook herrie, heel veel herrie. En troep. En (nu nog) kannen vol limonade en pakken koek die er doorheen gaan.


Afbeelding: Shutterstock
Bijgewerkt: 2021

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.

3 Comments

  1. Dat van die handen te kort komen herken ik heel erg. Toen we drie kinderen hadden merkte ik heel erg dat ik minder controle had.

  2. Need I dat more? Noooo! De laatste bevalling heeft er flink ingehakt 😉 Hahaha…

  3. Na nummer 1 en 2 was ik nog redelijk zindelijk. Na nummer 3 kon ik dat inderdaad wel vergeten.