15x waar een moeder geen tijd voor heeft. Althans ik niet.

Je zou denken dat ik als ’thuisblijfmoeder’ alle tijd van de wereld hebt. Ik heb ook veel tijd, maar een kwart van de tijd besteed ik al aan wachten op mijn peuter. Daarnaast heb ik ook nog een kleuter en een 7-jarige die wat tijd van mij vragen. En laten we de man niet vergeten… Oh ja en een hond die zijn puppy ogen nog steeds opzetten kan.

Echt er gaat al zoveel tijd zitten in ‘gewoon’ moeder zijn, dat er zoveel dingen overblijven waar ik simpelweg geen tijd voor over heb. Geen enkele moeder met kleine kinderen heeft tijd over, toch?

– Met je kleintje discussiëren over sokken. Trek die dingen gewoon aan. Ik zie ook wel dat het twee verschillende zijn, maar who cares? Geen tijd voor discussie en al helemaal geen tijd om de sokken te sorteren.

– Winkelen in een echte stenen winkel. Ik zou er tijd voor kúnnen maken, maar als we dan daadwerkelijk door het winkelcentrum lopen, ben ik de helft van de tijd aan het zoeken naar de kleuter en de andere helft van de tijd aan het wachten op de peuter. Geen tijd voor dát.

– Trainen voor een 10km run. Terwijl ik die trainingstijd ook zou kunnen slapen, of gewoon zitten. De keuze is simpel. 

– In alle rust je ziek en ellendig voelen. Niet dat ik ziek wil zijn, maar als het dan toch gebeurt is er geen tijd om rustig in bed te blijven liggen en om een ziektedag op te nemen.

– Het maken van fotoalbums. We maken de Godganse dag foto’s van de kleintjes om er vervolgens helemaal niks mee te doen. Beetje gek, maar daar heeft echt niemand tijd voor.

– Een bekeuring voor te hard rijden. Hallo, er is een reden dat we te hard reden, er moet ongetwijfeld iemand poepen of heel nodig plassen.

– Strijken, dat is echt alleen voor de beginnende huisvrouw. Al snel kom je erachter dat je ook gewoon alles heel strak kunt opvouwen, werkt prima. Soort van.

– Bento lunchboxen maken. Als ik het al zou kunnen, dan nog zou ik er geen tijd voor hebben. Eén blik in onze ochtendchaos en je begrijpt waarom…

– De binnenkant van de auto schoonmaken. Ik bedoel, wat voor nut heeft het?

– De nageltjes knippen van de kleintjes. Het is sowieso ongelofelijk hoe snel die krengen groeien, voor je het weet heeft je kleintje weer een kras op zijn wang of jij een teennagel in je bovenbeen.

– De achterkant van je haar föhnen, ik bedoel… Wie ziet dat nou?

– Benzine tanken of erger nog; olie verversen. Daar zijn toch mensen voor?

– Een kater. Ik zou er graag de tijd voor nemen, maar de kleintjes houden daar géén rekening mee.

– Antwoord geven op elke waarom? of wat ben je aan het doen? Deze twee vragen komen gemiddeld zo een 842 keer per dag. En dan te bedenken dat kinderen ook nog over heel veel andere dingen ouwehoeren.

– Een eigengemaakte kerstkaart in elkaar flansen. Nope, daar heb ik geen zin in ook overigens.

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article

5 Comments

 1. Dat trainen voor 10 kilometer intrigeert me. De keuze is simpel zeg je. Betekent dat nou dat je gaat hardlopen of juist niet?

 2. Grappig geschreven! Maar ben het eigenlijk maar met 2 dingen echt eens, ziek zijn en strijken.
  Sporten, je krijgt er zoveel extra energie van, echt! Daarnaast ook heerlijk om even iets voor jezelf te doen toch?
  Enne benzine tanken, serieus? 😉
  En fotoboeken zijn zoo leuk!!

 3. Hahahha! Die Bento ga ik, naief als ik ben, nog gewoon proberen als Olivia straks naar school gaat. Sporten doe ik ook, maar uhm nagels knippen – wij roepen gewoon drie weken tegen elkaar dat het moet gebeuren en pas als er grote krassen op het gezicht zitten doen we het. Ofzo.

  1. Inmiddels ben ik ook heel braaf aan het rennen, maar toch weet ik wel wat beters te doen met mijn tijd…