Papieren huisjes maken [met gratis printable]

papieren huisjes

Wij vinden het heerlijk om ’s avonds kaarsjes aan te steken en met een dekentje op de bank te duiken! Yep, het knusse seizoen staat weer voor de deur! En weet je wat zo’n heerlijk avondje compleet maakt? Je eigen DIY papieren huisjes met lichtjes als decoratie!

Er zijn heel veel manieren om waxinelichthoudertjes te maken. Van klei tot aan papier. En van het laatste laten we je vandaag een leuke decoratie zien die je zelf met je kleintjes kunt maken.

Papieren grachtenpandjes

Dus als je op zoek bent naar een leuke en creatieve manier om je huis te decoreren, dan is het maken van deze papieren huisjes iets om te doen vandaag. We laten je zien hoe je deze schattige papieren grachtenpandjes maakt met behulp van onze printables.

Benodigdheden:

Printable voor papieren huisjes

Begin met het downloaden en printen van deze leuke gratis papieren huisjes. Zorg ervoor dat je ze print op stevig papier voor het beste resultaat.

Knip de sjablonen uit

Met je schaar in de aanslag, knip de contouren van de sjablonen uit. Zorg ervoor dat je nauwkeurig knipt, zodat je papieren huisjes straks mooi in elkaar passen. Eventueel kun je een paar raampjes van de grachtenpanden uitknippen of uitprikken met een prikpen. Plak er vervolgens gekleurd vliegerpapier achter. Zo krijg je een extra leuk effect wanneer je het LED-theelichtje in het huisje zet. Daarnaast kun je de huisjes natuurlijk ook inkleuren met potloden of stiften.

Vouw de lijnen

Nu vouw je voorzichtig de vouwlijnen van de sjablonen. Zorg ervoor dat je de vouwen goed strak maakt, zodat je huisjes mooi strak gevouwen zijn.

papieren huisjes

Lijm de randen

Met een lijmstift breng je een dunne laag lijm aan op de vouwranden van de sjablonen. Plak ze vervolgens vast aan de aangrenzende delen zo dat de printable een grachtenpand vormt. Als alternatief kun je ook dubbelzijdig plakband gebruiken.

papieren huisjes

Plaats het LED-theelichtje

Zodra de lijm droog is en het papieren huisje stevig staat, plaats je een LED-theelichtje in het midden van elk huisje. Ik zou voor deze lichthoudertjes géén echte waxinelichtjes gebruiken, want de papieren huisjes staan natuurlijk binnen no-time in de fik. Bovendien geeft een LED-theelichtje ook een prachtig warm licht in de papieren huisjes.

En klaar zijn de DIY papieren huisjes!

Papieren huisjes maken
Previous ArticleNext Article