Knutselen met kastanje

knutselen met kastanjes

Ken je dat? Dat je een boswandeling heb gemaakt en met een zak vol met kastanjes, eikeltjes en bladeren thuiskomt, ze op een schaal worden gemieterd en er niet meer naar omgekeken wordt… Nee? Nou ik wel en 4 weken later gaat de schaal regelrecht de vuilnisbak in, omdat de schimmel er bijna met de herfstitems vandoor gaat. Hoog tijd dus om een keer wat anders te doen met de zuur verdiende (kastanjes vinden is hard werken) herfstitems uit het bos.

Wat gaan we doen? Een spinnenweb maken met kastanjes en saté stokjes. Niet echt origineel (hallo, ik ben echt geen knutselkoningin ofzo), maar wel een erg leuke uitwerking als je het door een peuter laat uitvoeren. Het is alleen al geweldig om de peuter met een geconcentreerd koppie hard aan het werk te zien, constant in de knoop zit met zijn draden. Goud waard! Ik gruwel van perfect geknipte en gemaakte knutsels. En ik smul van de imperfecte uitwerkingen van kinderhandjes, wat het eindresultaat voor mij perfect maakt!

Knutsel met kastanje

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Je kan ook met cocktailprikkers, wiebeloogjes en papier ed, er diertjes van maken 🙂
    En ben het met je eens: perfect is niks, je moet kunnen zien dat het een knutselwerk van een kind is die zijn hart er op gestort heeft 😉
    Gr thea