Wat te doen met lege wc rollen? Knutselen!

Je gelooft het niet, maar mijn kinderen hadden onlangs (weer eens) ruzie over lege wc rollen. Ja je leest het goed! Ruzie met je zus over lege wc-rollen. De één had ze achter het prullenbakje in het toilet gelegd, om te bewaren. En de ander had ze daar weer weggehaald, om ze te schilderen of weet ik wat. Nou het huis was te klein, want hoe durfde ze zich háár wc-rollen zomaar toe te eigenen? Zij was toch zeker degene die ze daar had neergelegd. Ze was die dingen aan het sparen! Voor, tja gewoon om te knutselen. Ja, we hebben het nog steeds over lege wc-rollen die je normaal gesproken direct het prullenbakje in flikkert.

Anyway, de grote vraag kwam ‘wat willen jullie maken van die lege wc-rollen dan?’ Tja, dat moesten ze duidelijk nog even bedenken. Want de één kwam niet verder dan ‘gewoon schilderen’ en de ander wilde er ‘iets’ mee maken.

Ze hadden dus geen idee. 

En daarom besloot ik om eens op zoek te gaan naar wat je allemaal met dat dankbare knutselmateriaal, de lege wc-rollen kunt knutselen. En geloof me, dat is best veel! Er kwamen zoveel ideeën om te knutselen met lege wc-rollen, dat ik het maar even gerangschikt heb op verschillende thema’s.

Knutselen en spelen

Om te beginnen kun je er onwijs leuke activiteiten mee doen, of gaaf speelgoed van lege wc-rolletjes maken!

Je had nooit gedacht dat je blij zou worden van lege wc-rollen. Maar van deze mega simpele ideeën wordt je spontaan vrolijk! Het ziet er zelfs stylisch uit. Lees hier hoe het gemaakt is en wat je ermee kunt doen.

Deze is ook leuk om te maken. Een vuurspuwende draak. Wanneer je door de wc rol blaast, gaan de slierten aan de voorkant wapperen. Simpel, maar leuk!

knutselen

Oké, ik geef toe. Een beetje creativiteit moet je wel in de vingers hebben, wanneer je dit als resultaat wil krijgen. Maar het is te doen met lege wc-rollen.

Hier hoef je iets minder creatief voor te zijn, maar zijn groene vingers juist weer een pre. Een moestuintje van lege wc-rolletjes, perfect!

Mocht je nou echt een overschot aan lege wc-rolletjes hebben, dan kun je je kleintje alvast op zichzelf laten wonen!

Deze auto parkeergarage vind ik ook echt heel tof bedacht! En meteen nog functioneel ook.

Een knikkerbaan van lege wc-rollen knutselen is ook echt een goed idee! Wedden dat de kinderen hier uren mee zoet zijn?

Lege wc-rollen: Pasen

Pasen is een prima feest om te freubelen met lege wc-rollen. Denk alleen al aan het ei voor je paasontbijt. Past perfect in een leeg wc rolletje. Hier vijf voorbeelden van wat je kunt maken met lege wc rollen tijdens pasen.

pasen

Daar hebben we er één: een eihouder van lege wc-rol. Hij is simpel maar leuk op de paas-tafel.

Misschien zijn deze schaapjes iets ingewikkelder, maar zó cute! Naast wat lege wc rollen heb je ook nog watten, zwart papier en oogjes (action!) nodig. Maar dan heb je wel echt een super leuke knutsel voor Pasen.

Pasen staat gelijk aan lente, dus zijn de bloemetjes onmisbaar! Een lege wc-rol en wat papier.

Nog één voor de Paas-tafel! Een simpele, maar functionele knutsel van lege wc-rolletjes in het Paas thema.

Even iets heel anders, maar de reden dat we Pasen vieren is natuurlijk niet de paashaas. Pasen is een christelijk feest, waar Jezus gekruisigd werd en drie dagen later weer opstond. Een kruis van lege wc rollen kan dan niet ontbreken.

Knutselen met lege wc rollen: dieren

knutselen lege wc rollen
knutselen lege wc rollen

Dieren is ook zo’n thema waar veel ideeën voor te vinden zijn. Lekker creatief bezig zijn met afvalmateriaal en dan een dier als resultaat. Hier een paar ideeën.

Een lege wc rol pup, kijk hoe leuk! De beschrijving om deze pup van lege wc rol te knutselen, vind je hier.

Nog zo’n leukerd! Twee kikkertjes geknutseld van lege wc rol. Ik vind ze enig.

Deze is leuk voor de lente! Een bijenkorf van lege wc rollen knutselen. De beschrijving vind je hier.

Kun je er geen genoeg van krijgen? Dan moet je zeker even hier kijken voor het knutselen met wc rollen. Voor onder andere een mug, een leeuw, slang en een uil. Superleuk gedaan!

Lege wc rollen gebruiken in de zomer

Na de lente komt de zomer. Ook al wordt er in de zomer aanzienlijk minder geknutseld, de lege wc rollen blijven komen. Hier een paar ideeën om te knutselen in de zomer.

Hoe cute en zomers zijn deze twee poppetjes gemaakt van lege wc rollen? Onwijs leuk gedaan!

Het lieveheersbeestje! Simpel, maar een perfecte knutsel om in de zomer te maken.

Ook voor jongens zijn er genoeg leuke knutsel ideeën met wc rollen te vinden! Zoals deze robot, gaaf toch?

Knutselen met lege wc rollen: herfst

Zodra het herfst is, is het knutsel seizoen weer officieel van start gegaan. En ook in de herfst zijn de lege wc rollen heel dankbaar knutselmateriaal! Dit kun je er onder andere van knutselen.

Een kunstwerkje op zich. Een herfstboom, gemaakt met bladeren van lege wc rollen. Het resultaat mag er zijn!

Dit knutselwerkje is ook super creatief bedacht! Op deze site vind je de beschrijving, want van de stempel kun je uiteindelijk ook nog een spinnetje maken.

wc rol knutselen

Het thema Halloween past prima in de herfst. Deze vleermuis is te leuk! En lekker simpel om te maken.

En geen herfst zonder de welbekende paddestoel! Deze maak je uiteraard met een lege wc rol.

Lege wc rollen gebruiken voor de Kerst

Kerst is het topseizoen voor de wc rollen. Lekker samen aan de warme chocolademelk, freubelen en kerstknutsels maken. De lege wc rollen zijn onmisbaar tijdens het knutselen met kerst. Ik geef je de vijf leukste voorbeelden, maar op Pinterest zijn er nog zóveel leuke kerstknutsels van lege wc rollen te vinden. Daar kun je niet tegenop vegen.

Door de eenvoud lijkt deze kerstboom van een lege wc rol wel een stukje kunst! Ik vind het een top idee!

Je kunt de lege wc rol ook gebruiken als knutselvoorwerp. Zie hier bijvoorbeeld een kerstboom welke gestempeld is met een lege wc rol. Zo kun je ook knutselen met lege wc rollen.

De meeste figuren worden staand van een lege wc rol geknutseld. Het leuke aan dit sneeuwpopje is dat de wc-rolletjes liggend zijn gebruikt. Toch weer even wat anders dan anders.

Wc-rollen zijn kosteloos materiaal en daarom duurzaam om mee te freubelen. Het is hier gelukt om er toffe rendieren van te maken!

Zoiets heeft mijn dochter afgelopen kerst bij oma gemaakt met lege wc rollen. Een mooie kerstster knutselen met wc rolletjes, glitters en diamanten.

Wc-rollen afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.

4 Comments

  1. Geweldig, wat mooi! Op veel basisscholen mogen ze niet meer gebruikt worden wegens onhygiënisch.

  2. Pasen heeft wel degelijk met de paashaas en een ondeugende kip te maken. Het was van oorsprong een ‘heidens’ feest vanuit de tijd dat we meerdere goden aanbaden. We vierden/ verwelkomden hiermee het voorjaar. De kerk heeft deze viering (net als bijvoorbeeld kerstmis) overgenomen en er een christelijke mijlpaal aan gekoppeld.