Hier weer wat knutsel ideeën voor Pasen

paasactiviteit kinderen

Niet al te ingewikkelde, maar een beetje simpele Paasknutsels liet ik je een jaar geleden al zien. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer leuke knutsel ideeën voor Pasen. Dat het simpel moet zijn, daar blijf ik bij, het blijft tenslotte een werkje voor de peuters en kleuters. Maar komende weken ga ik de uitdaging om creatief met kurk en met eierdozen te zijn, volledig aan.

Bron

Hoe cute is dit schaapje? Een super leuk knutseltje voor peuters, met zeker wel een uitdaging! Nette stempels zetten met een kurk is namelijk helemaal zo makkelijk nog niet. Ook het knippen van het hoofdje en de pootjes vergt wat oefening. Maar met een beetje hulp van mama of papa moet het lukken.

Bron

Of de worteltjestuin dan? Hoe leuk! Het idee is zo simpel en het resultaat zo leuk. Dus als je dol bent op vingerverf, dan mag je dit werkje zeker niet overslaan.

Bron

Daar hebben we de eerste eierdoos. Althans, een deel van de eierdoos. Het knippen van een eierdoos kun je het beste zelf doen, want dat is nogal een zwaar knipklusje dat kleine peuterhandjes niet voor elkaar krijgen. Het eindresultaat is leuk voor op de Paas-ontbijttafel, om je gekookte ei in te doen bijvoorbeeld.

Bron

Het konijntje van eierdoos. Ook al zo simpel, maar dan wel voor een wat ouder kind, want voor een peuter valt hier weinig aan te knutselen.

 

Iets wat met Pasen vaak vergeten wordt, is dat naast de chocolade eieren, Paashazen en Paasontbijtjes ook een Christelijk feest wordt gevierd.

Bron

Nog een eierdoos knutsel om samen met je kleintje te maken. En een eye-catcher op de Paas-tafel.

Previous ArticleNext Article