Eenhoorn (unicorn) lampion maken

eenhoorn fles lampion

Jongens hebben een dino-fase, meiden hebben een eenhoorn-fase. En die fase kan best lang duren, daarom is deze eenhoorn lampion leuk voor een brede leeftijd. Denk aan meiden van 4 tot 10 jaar. Deze eenhoorn, ook wel unicorn lampion is niet moeilijk om te maken, maar het is wel handig om instructies bij de hand te hebben. Ik vertel stap voor stap hoe we de lampion gemaakt hebben, zodat jij deze heel gemakkelijk kunt namaken. 

Wat je nodig hebt voor een eenhoorn lampion:

knutselen eenhoorn lampion

  • Verschillende kleuren wol
  • Chenille draad
  • Schaar
  • Lijm (staat niet op de foto)
  • Witte verf en roze verf
  • Merkstift
  • Glitterkarton
  • Plastic fles (dit is een spa duo fles)

Fles schilderen

Je begint met de fles. Je knipt (of snijdt met een aardappelschilmesje) de bovenkant van de fles af. Jonge kinderen hebben hier uiteraard wat begeleiding bij nodig. Vervolgens schilder je de fles wit. De witte verf hoeft niet helemaal te dekken, het is voor een lampion juist wel leuk als het lichtje er een beetje doorheen schijnt. Wanneer de fles helemaal beschilderd is, laat je deze goed drogen.

lampion eenhoorn fles

Eenhoorn knippen

Ondertussen de fles aan het drogen is, kun je de hoorn van de eenhoorn knippen uit het glitterkarton. Ook knip je de wol in korte stukjes. Vervolgens plak je de wol op het randje onderaan de hoorn. Dit kan door de eventuele lijm op je vingers en de wol best een beetje gepriegel zijn.

lampion eenhoorn

lampion eenhoorn

Bloemetje van chenille draad maken

Chenille draad is heel buigzaam en daarom kun je er van alles mee maken. Voor een eenhoorn lampion is het leuk om een bloemetje van chenille draad te maken. Je maakt van twee chenille draden, drie gelijkmatige lussen. Deze vouw je om elkaar heen en je hebt een bloemetje van chenille draad. Plak er nog een roze bolletje op en het bloemetje voor de eenhoorn lampion is helemaal af.

chenille draad

lampion eenhoorn maken

Het begint er allemaal al aardig op te lijken en ondertussen is de verf op de fles waarschijnlijk droog. Nu kun je met een merkstift de oogjes van de eenhoorn op de fles tekenen. En met de roze verf maak je ronde wangetjes onder de oogjes. Als laatste plak je de eenhoorn, de pony (welke we nog een beetje recht hebben geknipt) en de bloem aan de bovenkant goed vast. Lukt dit niet, dan kun je het eventueel vastklemmen met chenille draad. En van het laatste chenille draad maak je een handvat.

eenhoorn lampion

eenhoorn lampion

En klaar is de eenhoorn lampion!

unicorn lampion fles

Previous ArticleNext Article