Kind kan de was doen

Als mijn peuter nieuwe schoenen krijgt, zitten daar wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Ten eerste dat het stevige en goede schoenen zijn. Misschien herken je het probleem wel. Als jongetjes op hun loopfietsjes rondracen en vervolgens willen remmen, dan doen ze dat met de neuzen van hun schoentjes. En als dat dan nieuwe schoentjes zijn, is dat best wel jammer. Maar goed, kindjes willen spelen. En ik ben van mening dat ze dat vrij moeten kunnen doen, zonder zich zorgen te maken over vieze of eventueel kapotte kleding en schoeisel.

En ten tweede is het erg fijn als de schoenen gemakkelijk aan gaan en het liefst sluiten met klittenband. Mijn peuter is namelijk erg van het in- en uitlopen. Hij wil buitenspelen, dat mag natuurlijk. Jas aan, schoenen aan en lekker naar buiten. Maar 10 minuten later komt hij weer binnen, jas uit, schoenen uit. Even zijn koude handjes warmen, iets drinken. Maar dan lokt de buitenwereld hem toch weer naar buiten, dus komt mijn kleine peuter weer met zijn schoentjes aan zetten. ‘Buiten pelen’ En zo gaat dat een aantal keer op een dag. Je begrijpt dat schoenen die gemakkelijk aan gaan en die hij het liefst ook zelf aan kan trekken toch echt een pre zijn. Veters strikken is voor hem nog geen optie, dus klittenband is de oplossing voor zijn schoenen.

Zijn nieuwe Develab schoenen voldoen volledig aan de ‘voorwaarden’ en nog meer dan dat! Ze zijn ook nog eens ontzettend stoer. Stevige stoere stappers, die hij zelf aan en uit kan doen. Meer wensen heb ik niet.

 

Previous ArticleNext Article