De leukste en handigste zwemartikelen voor kinderen

zwembad kinderen

De zomervakantie komt er weer aan en dus mogen alle zwemspullen weer uit de kast. Althans, we hopen natuurlijk dat het weer het toelaat de hele zomer lang lekker te kunnen zwemmen met de kinderen. De drie weken dat we naar het zuiden trekken, is de kans in ieder geval groot op veel zwemplezier. De weken eromheen hopen we maar op het beste.

Hoe dan ook, de zwemartikelen voor de kinderen (en ouders) liggen klaar! Wat nemen we deze zomer mee op vakantie? 

Om maar lekker praktisch te beginnen nemen we mee: zwemkleding! Duh. Zwemkleding heb je in vele soorten en maten, maar tegenwoordig wordt er toch wel geadviseerd om UV-werende zwemkleding bij je kind aan te trekken. Teveel zon is gevaarlijk voor de tere huidjes, maar de UV werende badkleding beperkt deze schade door de UV stralen af te stoten.

Spelen in het water

Goed, we kunnen zwemmen! Maar wat gaan we doen in het zwembad, de zee, rivier of meer? Een favoriete bezigheid van mijn kleintjes, is het opduiken van voorwerpen. Zo zijn bijvoorbeeld deze verzwaarde ringen of staafjes een musthave zwemartikel voor heel veel zwemplezier en bovendien ook bevorderlijk voor de zwemvaardigheid:

duik staafjesAqua fun duikstaafjes, 6 stuks €7,99 – Bestellen >>

Een alternatief: de Intex onderwater speelballen €9,95 – Bestellen >>

 

zwem artikelenNaast het opduiken van de staafjes, spelen mijn kinderen ook graag met een bal in het zwembad. Nu kunnen ze natuurlijk gewoon overgooien, maar nog leuker wordt het spelen met een bal door deze opblaasbare waterbasket of dit opblaasbare net voor watervolley.

Een snorkelmasker

Naast het zwembad is er vaak ook een riviertje, de zee of een meer bij de vakantiebestemming. Althans, daar zoeken wij onze vakantiebestemming wel op uit. Komende zomer willen we graag gaan ‘SUPPEN’ in de Gorge du Verdon. Uiteraard hebben we niet onze eigen SUP-plank mee, maar deze kunnen we daar huren. Wat we wel zelf mee kunnen nemen, zijn de duikbrillen en snorkels. Inmiddels kunnen mijn twee oudste kinderen al aardig zwemmen, dus wellicht kunnen we de snorkelmasker Easybreath van Decathlon, waar collega Saskia een uitgebreide review over schreef, eens proberen. Voor de jongste nemen we een gewone snorkel en junior duikbril mee.

haaienvinnen

Haaienvinnen

Wat ik de laatste tijd ook veel voorbij zie komen, zijn de haaienvinnen. Mijn kinderen zijn deze vinnen ook niet ontgaan, zo’n haaienvin die boven het water uitsteekt, ziet er natuurlijk heel stoer uit. Ik kwam er achter dat deze haaienvinnen ook een daadwerkelijke functie hebben. De haaienvin van SwimFin is namelijk een zwemhulp om het drijfvermogen te vergroten. Ik vind ze persoonlijk wel wat aan de prijzige kant €30,90. Maar als het heel veel plezier oplevert en ook nog extra oefening, dan is het die €30 vast wel waard. Bestellen >> 

Sweakers antislipAntislip zwemsok

Wanneer je naar een riviertje, kiezelstrand of meertje gaat, zijn waterschoentjes fijn om te dragen. Maar in het zwembad zijn die waterschoenen weer een beetje overbodig. Toch kan het wel erg handig zijn, om glibberige valpartijen te voorkomen. Mocht je waterschoenen in het zwembad overdreven vinden, dan kun je eens kijken naar de Sweakers®. De Sweakers® antislip zwemsok is, comfortabel, hygiënisch, antibacterieel, sneldrogend, geschikt voor chloor en zeewater, maar bovenal geeft de antislipsok veel grip op de gladde zwembadvloer, dankzij het unieke antislip profiel. Bestellen >>

Een superheldencape

En het laatste wat ik je kan aanraden voor bij het zwembad, zijn de microvezelhanddoeken van Nabaiji, deze zijn ook te koop bij Decathlon. Deze badhanddoeken zijn heel handig en praktisch doordat ze zeer compact op te vouwen zijn. Wel zo handig op vakantie! Bovendien zijn ze ook heel leuk, de kinderen kunnen ze namelijk ook heel goed gebruiken als superheldencape.

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article