Welkom in Mell’s Kitchen!

Het is voor mij alweer even geleden, maar ik kan het mij als de dag van gisteren herinneren. Het maken van de tussendoortjes voor de kinderen. Natuurlijk wilden de kids in plaats van een banaantje een Spongebob of Dora koek. Het beleid van de school was echter gericht op gezonde tussendoortjes. Maar dat zeer verantwoorde beleid werd mij door mijn grut doorgaans niet in dank afgenomen.

Met lange tanden werd al dat gezonds bekeken als ware het een broodje poep. De meiden lieten ook regelmatig hun tussendoortje twee weken op school liggen, zodat ik een extreem interessant schimmelproject kon doen als de boxjes dan uiteindelijk weer thuis kwamen. Als ouder wil je natuurlijk dat jouw kinderen iets gezonds binnen krijgen, maar de realiteit op school is heel anders. Het fruit wordt naarmate de kleintjes ouder worden steeds minder interessant. Er is altijd wel een leerling die een hele rol kleffe koeken meekrijgt en met liefde aan jouw kleintje uitdeelt. De banaan belandt óf op een ander tafeltje óf in de kliko. Er is een levendige ruilhandel in de klas, waardoor iedere leerling uiteindelijk wel krijgt wat hij of zij wil, gezond of ongezond.

Soms ben je als ouder gewoon blij als jouw kind überhaupt iets eet, zonder te roepen: “gatverdamme mam, dit eet ik écht niet!”. Eten is het ultieme machtsmiddel van jouw kleintje! Als ouders zich er dan nog eens enorm druk over maken, is de pret compleet. Een mamma die uit haar panty flipt van ellende, dat is nog eens lol!! De oplossing? Samen kiezen en samen bereiden!

Als je nog eens met je handen in je haren aan het keukenblad staat is dit misschien een leuk recept?

Snijd 2 plakken komkommer en smeer er een dun laagje pindakaas tussen. ☺ Makkelijk toch?

komkommer met pindakaas

Hetzelfde werkt ook met banaan! Uiteraard kun je ook lekkere vruchtenspiesjes maken met een klein beetje gesmolten pure chocolade en wat cocos of gewoon wat kleine snackworteltjes met een hummusdip. Varieer maar lekker en op de fruitdag mag je gerust ook wat rauwkost meegeven. Maak het lekker met een dipje! En snijd het fruit of de groenten in leuke vormpjes, succes gegarandeerd!

Groetjes uit Mell’s Kitchen!

Previous ArticleNext Article

3 Comments

  1. Leuk Mel! Leuk geschreven. Over voeding raken we niet uitgesproken 🙂
    Veel succes met schrijven op deze leuke site! Dikke X

  2. Goed stuk Mel. Zal veel moeders inspiratie geven voor het tussendoortje voor de kids.