Wat te doen met Pasen? – Voor Mama

Er zijn natuurlijk heel veel dingen die je zou kunnen bedenken om te doen met je gezin tijdens Pasen. Eieren zoeken, eieren schilderen, op zoek naar de Paashaas, een overheerlijk en vooral overdreven Paaslunch klaarzetten en vervolgens eten ze enkel een broodje smeerworst. Kortom, allemaal leuke dingen voor je kleintjes.

Maar wat wil mama? Mama mikt het liefst die Paaseieren in de tuin, mikt de kleintjes én papa erachteraan, ze doet de deur op slot en pakt de iPad voor een aflevering Bloodline. Eieren schilderen? Leuk hoor voor de kleintjes, maar de verf van het vorige schilderwerk moet nog uit de haren gewassen worden. Dat slaan we dus over. Mooi, dan blijft er dus weer wat tijd over voor nog een aflevering van Bloodline. De Paaslunch kan natuurlijk ook prima met een iPad aan tafel en terwijl de kleintjes voor de zoveelste keer een aflevering van De Gelaarsde Kat kijken, kan mama weer een afleveringetje van Bloodline verder kijken.

Bloodline dus. Een onlangs uitgekomen Netflix Original die ik inmiddels alweer uitgekeken heb. Net als vele andere Netflix Originals, kwam ook deze serie weer langzaam op gang, maar toch boeiend genoeg om telkens weer een nieuwe aflevering te beginnen. Alleen al voor het geniale intro-liedje of het spotten van het Nederlandse bier. Maar geduld wordt beloond en na een paar afleveringen werd ik gegrepen door de onaangename spanning die er heerst in familie ‘De Rayburns’. Een familie die het helemaal gemaakt heeft en door hard te werken een eigen stukje paradijs heeft gecreëerd op The Keys (Florida). Maar zoals het gezegde het zo mooi omschrijft, ieder huisje heeft zijn kruisje. En zo ook dit gezin. ‘De verloren zoon’ Danny keert terug naar de familie en besluit te blijven, maar door wat ‘oude koeien uit de sloot te halen’ blijkt dit gezin minder perfect dan gedacht.

Uiteindelijk blijkt maar weer dat je je familie niet uitkiest, maar dat je het er maar mee moet doen. En met die gedachte (en het feit dat deze mama Bloodline toch al uitgekeken heeft) wil ik deze Paasdagen alleen nog maar lekker kneuterig met mijn gezin Pasen vieren. En een Netflix familiefilm kijken.