Wat te doen als het regent deze zomer?

het regent

Zomervakantie, iedere vader en moeder hoopt natuurlijk op een heerlijk temperatuurtje waarbij de kinderen heerlijk kunnen buiten spelen. Zodat ze zichzelf kunnen vermaken en jij als ouder lekker in de tuin kan genieten van een bakkie koffie en een krantje. Maar ja, we leven nu eenmaal in Nederland en iedereen weet inmiddels wel dat dit beeld een illusie is. Ook regen hoort bij de zomer. Er zit niets anders op dan het hebben van een backup plan, voor wanneer je even geen antwoord meer weet op de vraag; ‘Mama, ik verveel me, wat kan ik doen?’. 

Geen geld uitgeven

Niet alles hoeft geld te kosten. Thuis zijn er namelijk ook genoeg dingen te doen. Op de vraag ‘Mama, ik verveel me, wat kan ik doen?’ kun je bijvoorbeeld antwoorden: ‘Nou uh, de afwas?’

De kans is groot dat je kind dit niet bedoelde als inspiratie. Je zou er eventueel een klein beetje geld tegenaan kunnen gooien. ‘Als je de afwas doet, krijg je 10 cent’. Het bedrag is nog acceptabel, je kind is bezig en de afwas is gedaan. Alleen maar winnaars.

Een andere optie is om even het volgende blog erbij te pakken: 75 ideeën voor kinderactiviteiten binnen.

Wel geld uitgeven

Heb je even geen zin in al die rommel in je huis en verdienen de kinderen inmiddels wel een uitje buiten de deur? Dat kun je natuurlijk je portemonnee erbij pakken en erop uit gaan met de kinderen.

Uiteraard wel naar een overdekt iets, want het regent. Wat zijn de aanraders deze zomer?

Het Naturalis in Leiden

Deze zomer heeft Naturalis de speciale zomerprogrammering  ‘Op expeditie met Naturalis’. Van 24 juni tot en met 10 september kunnen kinderen actief onderzoeken wat de natuur te bieden heeft, met daarin de zeer bijzondere activiteit: een échte slootjessafari. Wij hebben de expeditie al gedaan en mijn kleintjes wisten niet dat een museum zo leuk kon zijn. Dat zegt wel iets, of niet dan? Info en tickets: www.naturalis.nl

Maritiem Museum

Ook het Maritiem Museum biedt weer een tof zomerprogramma voor de hele familie. In het Maritiem Museum Rotterdam reizen kinderen en volwassenen deze zomervakantie (dagelijks van 8 juli tot en met 3 september) door de tijd in de vernieuwde museumhaven en de exposities. Ze wanen zich onderweg als zakkensjouwer, kraanmachinist, kapitein, ontdekkingsreiziger of windspecialist. Een speciale route vol uitdagingen, testen en hersenbrekers. Aangevuld met demonstraties als Smid in actie!, het bezoek van gastschepen, de nieuwe Naritiem Museum App en varen op historische topstukken, heeft het Maritiem Museum een compleet zomerprogramma voor jong en oud. Info en tickets: www.maritiemmuseum.nl

Pathé Kids Zomerbios

Pathé presenteert de komende maanden in alle bioscopen van Pathé en CineMec, behalve Pathé City, de Pathé Kids Zomerbios. Met vijf nieuwe, vrolijke kinderfilms voor vijf euro per film. Na afloop van Verschrikkelijke Ikke 3 en Cars 3 ontvangen kinderen een leuk cadeautje. Bovendien is in de bioscopen altijd wat te beleven.

Welke kinderfilms draaien er in de bioscoop deze zomer?

Vanaf 28 juni: VERSCHRIKKELIJKE IKKE 3
Gru, Lucy, hun schattige dochters Margo, Edith en Agnes én de Minions zijn terug met nieuwe, spannende avonturen.

Vanaf 12 juli: CARS 3
Door een nieuwe generatie razendsnelle racers komt de carrière van de legendarische Bliksem McQueen onverwacht tot een einde.

Vanaf 26 juli: BIGFOOT JUNIOR
Wanneer de dertienjarige Adam het mysterie van zijn verdwenen vader probeert op te lossen, komt hij er achter dat zijn vader niemand minder dan de legendarische Bigfoot is!

Vanaf 26 juli: BRANDWEERMAN SAM: UFO ALARM!
Op een dag denkt Norbert Puk dat hij een vliegende schotel heeft gezien. Al snel tuurt iedereen in Piekepolder naar de lucht op zoek naar UFO’s.

Vanaf 9 augustus: DE EMOJI FILM
De Emoji Film laat zien wat zich allemaal afspeelt in je smartphone, in de stad Textopolis.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. boswandeling! altijd een goed idee, in de regen of als de zon schijnt