Waar wij blij van worden

‘Goedemorgen mama’,
‘Goedemorgen lieverd’.

Een nieuwe dag begint en mijn kleintjes dekken de tafel. Ik word er vrolijk van, niet alleen omdat mijn kleintjes de tafel dekken, maar omdat ik ons nieuwe servies zie staan.

tafel dekken

“Mam, wanneer gaan we weer naar mijn lievelingswinkel?”, vroeg mijn dochter gisteren uit het niets. Ik wist meteen over welke winkel ze het had, de IKEA is namelijk al sinds haar derde verjaardag toen ze een nieuw bed kreeg, haar lievelingswinkel. Of het nu door het softijsje bij de uitgang komt, of door de ontzettend leuke producten, ik weet het niet. Ik vind het prima, want ik doe hier graag een rondje met mijn kleintjes. 

En dus reden we gisteren spontaan richting de IKEA. “Wat gaan we hier doen mama?” vraagt mijn jongste dochter terwijl we de roltrap oplopen. “Oh, gewoon een rondje en misschien vinden we wel wat mooie nieuwe bordjes”, antwoord ik haar.

De afgelopen tijd zijn er weer behoorlijk wat borden gesneuveld en niet doordat we Griekse tafelmanieren uitvoeren, maar omdat dat gewoon gebeurt in een gezin met drie kinderen en een hond. Een goede reden om ons servies weer eens aan te vullen. Tot op heden hadden we altijd het standaard witte servies van de IKEA. Prima servies voor een lage prijs. Maar dit keer valt ons oog op een servies waar we naast ‘gewoon blij’ ook nog eens heel erg vrolijk van worden!

>> Lees hier van welk IKEA product Karen blij wordt

Het servies SOMMAR staat daar in de meest leuke kleurtjes roze en groen. “Mam, deze wil ik”, roept mijn dochter. Waarop mijn zoon reageert, “nee ik wil de groene!”

Het leuke is, is dat het servies heel goed met elkaar te combineren is. Groen voor de jongens, roze voor de meiden.

sommor ikea bord

Naast dat we allemaal heel blij worden van de kleuren en de uitstraling van het SOMMAR servies, word ik ook heel blij van de kwaliteit. Zoals we allemaal wel weten, heeft een moeder van drie genoeg te doen, de afwas laten we dan ook het liefste over aan de vaatwasser. Deze bordjes kunnen gewoon in de vaatwasser en wanneer je je boterhammetje even ontdooien moet, kan het bordje ook in de magnetron.

En omdat de kleintjes ook zo blij worden van dit servies, willen ze zelfs de tafel dekken. En zo houdt mama weer wat extra quality-time over om te besteden. Aan het ontbijt, met haar kleintjes. En het vrolijke servies van IKEA.

Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. Wat een prachtige bordjes, echt helemaal mijn ding! *sjeest snel naar de ikea*
    En trouwens, wat leuk dat je dochter zo enthousiast is over een winkel zoals ikea hihi. X

    1. Ja lachen hé!? Ze stopt ook altijd automatisch de afwasborstels in het karretje, haha!