Unbreakable Kimmy Schmidt vs Unbreakable Mum

Ik vergelijk mezelf (of de kleintjes) graag met karakters. Altijd al gedaan. En aan mijn inlevingsvermogen heeft het ook nooit gelegen. Zo was ik namelijk de perfecte ‘Rose stand-in’ bij de Titanic of waren mijn broer en ik een ware Tom & Jerry replica.
De geschiedenis herhaalt zich, want ook mijn kleintjes kunnen zich zeer goed inleven. De kleuter vliegt regelmatig als Spiderman door het huis, de peuter bouwt overal denkbeeldige ijspaleizen op de Elsa-manier. En de zesjarige? Die is op het moment nogal into de zombiefilms, je kunt misschien wel raden wat voor uitwerking dat heeft…

Nu heeft deze Unbreakable Mum weer een fijn karakter om zichzelf mee te identificeren: Unbreakable Kimmy Schmidt. Deze dame telt tot tien zoals een moeder tot drie telt. En opnieuw en opnieuw. Ze heeft een frisse kijk op het leven, bedenkt de meest creatieve oplossingen en ze vindt het prima om in een kleine ruimte te verblijven, zolang de deur maar dicht kan (wc-me-time).

Maar het mooiste is haar legendarische uitspraak: Het leven kan hard zijn, je kunt bij de pakken neer gaan zitten of je staat op en zegt ‘ik ben anders en je kunt mij niet kapotmaken’.

Pats-kaboem! Zo die zit. Dus de volgende keer als ik in een borstvoeding vs flesvoeding of een pro Jo Frost vs stop Jo Frost discussie terecht kom, denk ik even terug aan Unbreakable Kimmy Schmidt.

Vanaf vandaag is deze fantastische, frisse, vlotte en gloednieuwe Netflix Original exclusief bij Netflix te zien.

Comments

  1. Vlijtig Liesje says

    Je maakt me nieuwgierig! Ik ga het vanavond eens uit proberen!

  2. Daantje says

    Klinkt leuk!! Bedankt voor de tip, ik kan wel weer eens een leuke serie om zonder mijn man te kijken gebruiken :D