Met deze 5 tips scoor jij de leukste kleding voor de kinderen binnen budget!

kinderkleding-budget

Als er iets is waar wij blij van worden, dan is het wel shoppen voor de kinderen. Helaas is het niet altijd gemakkelijk om leuke kinderkleding te vinden. Je wilt niet te veel geld uitgeven, want je moet binnen je budget blijven, maar aan de andere kant vind je het ook belangrijk dat de kinderen genoeg leuke kleding hebben en er stijlvol bijlopen. 

Tip 1: Low Budget winkels

Alhoewel de begrippen ‘low budget’ en ‘goedkoop’ voor iedereen anders zijn, er zijn genoeg winkels waar je leuke kleding kan scoren voor een klein prijsje. Winkels als H&M en Zara kennen we onderhand allemaal wel, maar wist je dat je bij de Bristol en Scapino tegenwoordig ook best wel hippe kinderkleding kan vinden? Daarnaast hebben de Mango en de River Island ook een kinderkledinglijn gelanceerd, wij zijn fan!

Tip 2: Geld besparen tijdens het shoppen

Om echt binnen het budget te blijven, is het natuurlijk handig dat er echt een budget is. Vaak hebben we wel een beetje in ons hoofd hoeveel geld we ongeveer willen besteden, maar hebben we niet een specifieke grens in gedachten. Maak daarom voor dat je gaat winkelen thuis een begroting om te zien wat je echt kunt missen deze maand. Om zeker te weten dat je hier niet overheen gaat kun je dit bedrag voor het shoppen alvast pinnen, en daarna je pinpas gewoon lekker thuis laten liggen. Uit onderzoek is gebleken dat je hierdoor moeiteloos met je geld strooit en minder bewust bent van de kosten. Wanneer je contant betaalt, voel je je portemonnee steeds lichter worden en krijg je door hoeveel geld je uitgeeft. Ook kun je zo niet boven je limiet komen, want op is op.

Tip 3: Wacht op de sale!

Weet wanneer jouw favoriete winkels een grote uitverkoop hebben, en ga dan pas winkelen. Januari en juli zijn echt dé sale maanden, en de kortingen kunnen dan wel oplopen tot 70% of 85%. Je kunt dus enorm veel geld besparen door in deze maanden te gaan shoppen. Zeker de moeite waard dus om iets langer te wachten.

Tip 4: Online shoppen

Naast fysieke winkels, is er online ook genoeg aanbod aan leuke kinderkleding. Niet alleen hebben bijna alle kledingwinkels tegenwoordig een eigen webshop, maar er zijn ook veel winkels die alléén een webwinkel hebben. Het aanbod is daardoor veel groter geworden over de jaren heen. Online kun je zovéél leuke kinderkleding en babykleding vinden. Daarnaast is het met online winkelen gemakkelijker om bijvoorbeeld prijzen of kleding met elkaar te vergelijken. Ook kun je filteren op bijvoorbeeld een specifieke maat, kleur, of kledingstijl. Zo wordt het shoppen wel erg gemakkelijk gemaakt. Gegarandeerd dat jij zo de leukste kleding gaat vinden binnen je budget! Om ook online binnen het budget te blijven kun je bijvoorbeeld zoekwoorden gebruiken zoals ‘goedkope kinderkleding’ of ‘kinderkleding sale’.

Tip 5: Online shopping hacks

Voor onze laatste tip hebben wij wat ‘hacks’ die je kunt gebruiken om slimmer te winkelen. Vooral tijdens het online winkelen zijn er best wat dingen je kunt doen om goedkoper uit te komen. Veel webshops hebben verschillende filteropties, zo kun je bijvoorbeeld filteren op ‘laagste prijs’ of ‘prijs oplopend’, zo krijg je eerst de goedkoopste items te zien en loopt het geleidelijk op naar duurdere items. Ook bieden sommige webshops een optie zoals ‘alles onder €20’ zo weet je zeker dat je niet over je budget heen gaat.

Ook kun je bijvoorbeeld op zoek naar kortingscodes. Instagram is tegenwoordig het platform voor mode-influencers, zij werken vaak samen met de leukste kledingmerken en kunnen dan soms een leuke korting aanbieden. Hiervoor hoef je deze influencers niet eens per se te volgen, je kan deze kortingscodes ook vinden door naar de instagrampagina van een bepaald merk te gaan en dan even kijken tussen de foto’s waarin ze zijn getagd. Vaak zitten hier wel één of meerdere influencers tussen, en vind je in de caption van het bericht een leuke kortingscode terug.


kleding kinderen budget

Afbeelding: Black Salmon/Shutterstock

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.