Theatertip: Wickie de Musical

Gisteren is in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam Wickie de Musical in premiere gegaan. Een nieuw avontuur in de theaters van Nederland met de kleine, maar oh zo slimme Wickie de Viking. In de voorstelling wist Josje, de blonde K3 zangeres, niet één rol, maar twee rollen te bemachtigen. Beide rollen; Clodovea, leidster van de IJsco chica’s, en Elza Eenoog, het liefje van Vreselijke Sven wist wist ze met volle overtuiging neer te zetten en haar danstalent was wederom duidelijk aanwezig.

Toch waren het de vrouwtjes van Flaken die de echte indruk achterlieten met in het bijzonder Ylva, de moeder van Wickie (gespeeld door Marleen van der Loo). Haar stem sprong er met vlag en wimpel bovenuit en sierde al het Vikingen gezang.

Het verhaal

wickie-de-musical

‘Vreselijke Sven is het beu om telkens het onderspit te moeten delven bij gevechten met de Vikings van Flaken. Hij beraamt het plan om Wickie te ontvoeren om zo losgeld te eisen. Sven wil de grootste Vikingschat: de twee heel bijzondere diamanten uit het godenbeeld dat op het dorpsplein van Flaken staat. Zal Sven’s snode plan slagen en lukt het hem de uiterst kostbare diamanten te bemachtigen? Of zullen Wickie, Halvar en de rest van de Vikings Sven weer te slim af zijn? Beleef dit spannende avontuur samen met het slimste Viking jongetje ter wereld in Wickie de musical.’

Al met al is de musical een complete belevenis voor het hele gezin. Spanning en avontuur voor de kleine kleintjes en voor de ouders is er genoeg humor en spektakel. Een terechte theatertip!

Kijk voor de actuele speellijst en meer informatie op www.studio100.com.

Previous ArticleNext Article