Sorry, eerst koffie…

eerst koffie

Ik ben een avondmens. Dat houdt automatisch in dat ik géén ochtendmens ben. Het is zelfs zo erg, dat het bijna onverantwoordelijk is om wakkere kleintjes in mijn buurt te laten voordat ik mijn koffie gedronken heb. Dat bakkie pleur, slootwater, die senseo of een overheerlijk bakkie uit een zo’n kek koffieapparaat brengt me bij mijn bewustzijn. Het zorgt ervoor dat ik weer op een normale manier kan kijken, praten en, niet geheel onbelangrijk in een gezin met hypere ochtendmensjes, kan functioneren.

Maar, lieve hypere ochtendmensjes van me, voor die tijd dienen jullie je aan een aantal regeltjes te houden. Het is niet moeilijk. Het duurt ook niet lang, aangezien ik binnen 15 minuten na het wakker worden de eerste slok naar binnen werk, maar het is wel van ‘levensbelang’.

Regel 1.
Vraag mij niet honderd keer om wat te drinken. Als je dorst hebt, neem je een slok water. De rest komt bij het ontbijt. Vraag me ook niet wat het avondeten zal zijn. Serieus, waarom zou je dat in hemelsnaam bij het wakker worden willen weten? Helemaal omdat geen enkel antwoord (behalve patat) het juiste antwoord zal zijn.

Regel 2.
Vraag me überhaupt gewoon nog even helemaal niks.

Regel 3.
Blijf van je broertje of zusje af. Of beter nog, kijk elkaar gewoon nog even niet aan.

Regel 4.
Voor de koffie wil ik geen discussie over kleding die aangetrokken moet worden. Ik wil ook geen discussie over Dora, Zappelin of een andere freaking kindernet. Sowieso, ik wil gewoon niet discusseren

Regel 5.
Wees niet hyper. Loop op je teentjes en dus niet als een bulldozer de trap op en af. En smijt niet met de deuren.

Dus lieve kleine bedinpikkende nachtbrakertjes die fluitend en stralend wakker worden, gun deze mama even een moment van wakker worden, zodat ik na dat kopje heerlijke zwarte goud weer kan functioneren als een gezellige, blije en liefhebbende moeder.

 Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article

3 Comments

  1. Ik ben juist ’s ochtends prima wakker! Ik drink mijn koffie meestal om tien uur ’s ochtends.

  2. Haha ik moet ook altijd even wakker worden, Gelukkig slaapt Ivar na de vroege ochtendvoeding vaak nog even, want ik ben pas echt wakker nadat ik even voor me uit heb kunnen staren met een kopje thee 🙂

  3. Geweldig geschreven!!!!!! Helemaal mee eens!!! Die regels ga ik bij ons ook invoeren