Je oude telefoon doorschuiven

mobiel kind

De man verklaarde mij altijd voor gek dat ik een mobiel abonnement van 2 jaar nam. “Zolang kun je nooit met een telefoon doen!”, was zijn opmerking altijd. En het is waar, aan het einde van die 2 jaar was mijn mobiele telefoon echt op. Tot mijn laatste telefoon… Vorige maand kwam ik erachter dat mijn abonnement van 2 jaar al een half jaar geleden afliep. Oftewel, ik ‘mocht’ weer een nieuwe telefoon uitkiezen! Maar zo rooskleurig is dat niet wanneer je de prijzen van die nieuwe telefoons ziet. Je betaalt namelijk gewoon voor je nieuwe telefoon, en zo’n telefoon is niet goedkoop! En wil ik dan weer een abonnement van 2 jaar of kan ik beter kiezen voor een sim only abonnement? De werkelijke vraag was eigenlijk, heb ik écht een nieuwe telefoon nodig? 

De kinderen hebben een mobiele telefoon nodig

Nu heb ik zoals jullie weten drie kinderen. En deze drie kinderen vragen regelmatig wanneer ze een telefoon krijgen. Niet dat ze zoveel bellen, maar een mobieltje hoort er nu eenmaal bij. Zeker wanneer je kinderen richting de pre-pubertijd gaan. Toch zou ik never nooit niet een vermogen aan een nieuwe mobiel voor mijn kinderen uitgeven aangezien ze nog klunziger zijn dan ik. Maar ik merkte wel steeds vaker dat ik het wel handig zou vinden als ze zouden kunnen bellen of appen.

Zo kreeg ik onlangs een app’je van een vriendin van mijn dochter. Met als gevolg dat ik een halve ochtend mijn mobiel kwijt was, want mijn dochter moest ‘even’ appen met haar vriendin. Of wanneer ik met mijn jongste naar zwemles ga en de andere twee thuislaat. Ook dan is het prettig om een mobiele telefoon achter te kunnen laten, aangezien we allang geen vaste lijn meer hebben. Om een lang verhaal kort te maken, er moet een mobiel met een abonnement bij komen. Zodat ik mijn kinderen kan bereiken wanneer ik even weg ben. En mijn kinderen ook mij kunnen bereiken. Oh ja en zodat mijn dochter ongestoord met haar vriendinnen kan appen.

De oude telefoon doorschuiven

Om even terug te komen op de vraag, heb ik écht een nieuwe telefoon nodig? Ja, want dan kan ik mijn oude telefoon doorschuiven naar de kinderen. Ik zou natuurlijk ook een mobieltje voor hen kunnen zoeken, maar in dit geval grijp ik dan ook maar mijn kans om meteen de nieuwste iPhone aan te schaffen. Maar dit keer wel met een sim only abonnement, want inmiddels weet ik dat ik makkelijk twee jaar met een mobiel kan doen. Tenzij kind twee en drie gaan leuren om een mobiele telefoon. Tja, dan heb ik toch weer een goed excuus om mijn mobiel door te schuiven.


mobiel doorschuiven

Afbeelding moeder en dochter: George Rudy/Shutterstock

Previous ArticleNext Article