De Nutella kerstkoekjes

Je hebt ze in de reclame vast al voorbij zien komen, de kerstkoekjes van Nutella met de finishing touch van de Nutella koekjesstempels. De koekjesstempels zitten verstopt in de deksel van de speciale kerstpotten van Nutella die nu overal verkrijgbaar zijn. Ontzettend leuk! Want kerstkoekjes bakken met de kleintjes draagt natuurlijk bij aan het ultieme kerstgevoel.

De Nutella kerstkoekjes realiteit

Maar zoals altijd is de fantasie weer net even anders dan onze realiteit… Alle vier de stempels hebben we weten te bemachtigen, die kerstkoekjes gaan we natuurlijk bakken! Gelukkig is het recept heel simpel. Zeggen ze.

‘Je hebt maar vijf eenvoudige ingrediënten nodig, een koekjesstempel om te versieren en een pot Nutella. Ze zijn in een handomdraai klaar. Simpeler wordt het niet.’ Niet mijn woorden, maar die van Nutella. 

Nou dat gaan we doen! Meng alle ingrediënten staat er op het recept. Alle? In één keer?

Ingredienten Nutella kerstkoekjes:
140 gram poedersuiker
260 gram zachte boter
2 eidooiers
440 gram bloem
210 gram Nutella

Als ik naar de Nutella koekjes op het plaatje van het recept kijk, kan ik me niet voorstellen dat er Nutella door het deeg gemixed is. Qua bleekheid zeg maar… 

Zie je wat ik bedoel?
Zie je wat ik bedoel?

Maar ja, het staat er en trouw als we zijn mikken we alle ingrediënten voor de Nutella kerstkoekjes bij elkaar.

nutella koekjes bakken

Tot zover lukt het koeken bakken met mijn kleintjes prima. De minikleuter hoor je in ieder geval niet klagen, want die heeft de lepel met Nutella weten te bemachtigen om af te likken.

Dan begint het kneden. De achtjarige krijgt al kramp in haar vingers bij het kijken ernaar.

Alleen de kleutertjes gaan ijverig aan de slag met kneden, maar helaas blijkt het deeg veel te kruimelig en de kinderhandjes niet geschikt. Ik besluit om van het recept af te wijken en nog een eidooier aan het deeg toe te voegen. Dit blijkt niet helemaal de oplossing, maar het deeg wordt wel ietsje minder kruimelig.

kerstkoekjes deeg

Ik vraag me toch elke keer weer af waarom ik toch geen simpele koekjes bakken kan. Simpeler wordt het niet, zeggen ze dan. Maar de realiteit blijkt weer eens verre van de fantasie af te staan!

En dus geef ik maar weer een draai aan dit hele kerstkoekjes-bak-gebeuren, het draait om de beleving in het leven en niet om het eindresultaat.

resultaat nutella kerstkoekjes
Want dit was het hoogst haalbare. Maar gezellig was het in ieder geval wel.
Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.

2 Comments

  1. 1. Nee de nuttela is voor tussen 2 koekjes te smeren en niet voor bij het beslag.
    2. Je moet als je deeg af is een folie over de kom doen en het deeg 30 minuten in de frigo laten rusten.
    3. Daarna uitrollen en vormpjes maken met een cirkel en dan de stempel erop doen. 😉

    Heel waarschijnlijk is uw deeg mislukt Door de nutella die je erbij hebt gedaan.