‘Night at the museum’ of eigenlijk ‘Een middag in het museum’

Het is zaterdagmiddag en ik ga samen met mijn twee oudste kinderen naar Naturalis om daar de DVD lancering van Night at the museum 3 te bekijken.

We zijn een beetje vroeg, dus we kunnen nog rustig wat drinken en even relaxen. Na een warm onthaal van het PR bureau gaat de rondleiding beginnen. Aan de kinderen wordt een fabeltje verteld. De dinosaurussen in het museum staan soms anders. Zo raar? Eigenlijk is het allemaal wel een beetje vreemd. De jongens voelen zich door de collega’s niet serieus genomen, en vragen of wij misschien eens met ze door het museum willen lopen.

Naturalis

,,Vreemd hoor, dat hier dinosaurussen anders staan dan gisteren?” Zeg ik tegen mijn dochter aan het begin van de rondleiding. ,,Mam, je denkt toch niet dat het waar is hè? Dat kan écht niet, dat verzinnen ze gewoon.”

Opeens komt zoiets als een donderslag bij heldere hemel bij je moederhart binnen vallen. Is die periode van hun levendige fantasie dan echt voorbij? Die tijd dat ze alles geloven wat je zegt. Dat je ze niet meer mee kan nemen naar een spannend verhaal in een museum waar de dieren tot leven komen. Echt, serieus. Is dit nu voorbij?

Marly-foto

Terwijl ik dat aan het verwerken ben en moet concluderen dat mijn kinderen toch echt groter worden, zie ik iets heel anders moois gebeuren. Mijn twee kinderen hangen aan de lippen van de gids. Ze hebben aandacht voor zijn verhaal, ze zijn geïnteresseerd in alles wat hij te vertellen heeft. Je ziet dat alle informatie opgeslokt wordt in hun hersentjes. Ik geniet intens! Op een aantal vragen (over dino’s) weet mijn zoon het antwoord en ik ben zo super trots op hem. Wat weet hij toch al veel. Tjonge, wat een kennis heeft MIJN zoon van dino’s. Wat overigens niet vreemd is. Zijn hele kamer staat vol met dino’s, boeken over dino’s en op de iPad speelt hij spelletjes over dino’s.

Na de rondleiding hebben we nog even zelf rondgelopen en geprobeerd wat spannende foto’s te maken. ☺

Wat een geweldige locatie om de DVD van Night at the museum 3 te bekijken, helemaal in de sferen van de DVD zijn we er lekker voor gaan zitten met wat drinken, chips en popcorn.

Voor iedereen die gek is op dino’s en is dit zeker een aanrader! Bekijk snel de trailer.

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Super leuk om je kinderen te zien groeien. Zo lijken ze stil te staan en zo maken ze een enorme sprong!