Monopoly, een klein jeugdsentimentje

Monopoly, het spel waar ik als kind behoorlijk wat uurtjes aan besteed heb. Ik voel de angst nog steeds van het in de buurt komen bij de Leidsestraat en de Kalverstraat (om de een of andere kon ik deze straten nooit bemachtigen, waarschijnlijk omdat mijn geld al op was voordat ik überhaupt door de derde bocht was) en zodra er een hotelletje op stond, kon ik het wel vergeten. Alsof mijn pionnetje er naartoe gezogen werd. Ik kwam nog liever op ‘ga direct naar de gevangenis’, want dan zat ik weer even veilig.

Soms duurde een potje Monopoly de hele woensdagmiddag, er kwam geen einde aan. Ik vraag me af of ik überhaupt ooit een keer het spelletje helemaal (volgens de regels) uitgespeeld heb. En dan was er ook nog ‘de bank’. Wat ik in eerste instantie altijd wezen moest omdat mijn broers hadden besloten dat ik nog te klein was om mee te spelen. Maar later was dit een felbegeerde bijrol. Opletten was het wel, want hier en daar werd er weleens wat gefraudeerd.

Ja Monopoly, een klein jeugdsentimentje.

In het najaar komt er een nieuwe editie van Monopoly: De Monopoly Here & Now: Wereldeditie. Voor deze wereldeditie kan er op 22 steden gestemd worden door het publiek. De wereldwijde stem-actie wordt ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van het spel georganiseerd. Amsterdam behoort ook tot één van de 80 geselecteerde wereldsteden die kans maken op één van de 22 plekjes. En ons hoofdstadje willen wij Hollanders toch graag op de Monopoly Wereldeditie terug zien?

Ik heb net mijn stem uitgebracht op www.votemonopoly.com en ik zag dat Amsterdam inmiddels de 11e plaats veroverd heeft. Maar er kan nog van alles gebeuren, aangezien er nog tot 3 maart gestemd kan worden. Dus help je Amsterdam, en daarmee Nederland, ook op het Monopoly-bord te krijgen?

 monopoly-wereld

Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. Gestemd!
    We hebben inmiddels vijf versies van Monopoly en genieten er regelmatig rumoerig van.

    1. Ik ga het binnenkort bij mijn kleintjes introduceren, ik ben heel benieuwd of ze de lol ervan in zien 😉