Manieren om je kleintje mee te sleuren over de markt

Gisteren was ik weer eens aanwezig op de hippe Sunday Markt. Een markt (semi food truck festival) waar de creatievelingen, ‘food-goochelaars’ en het ondernemend volk hun spullen en kunsten aan de man proberen te brengen. Een gezellige markt waar je alle rangen, standen en soorten mensen tegenkomt. Van hippie tot hipster, van popartiest tot straatmuzikant, van jong tot oud.

Ook heb ik weer met bewondering gekeken naar de verschillende ouders met hun kleintjes. Het is altijd fijn om te zien dat andere kinderen ook weleens tegenstribbelen, uit de buggy donderen en ook alles aan moeten raken cq aflikken. Maar het leukste om te bestuderen (nou ja, leukste is misschien wat overdreven), waren de verschillende manieren waarop de ouders hun kleintjes mee sleurden over de markt.

De wandelwagen ouders
Zo was daar uiteraard de welbekende buggy, of ook wel kinderwagen. Deze heb je nog steeds in allerlei soorten en maten. De echte stadsmensen zie je met de compacte bugaboo bee ronddartelen en de mensen met ruime hallen zie je bijvoorbeeld met een grote Musty of een o zo populaire Joolz. Maar opvallend is wel dat de belangrijkste en meest functionele reden van een wandelwagen nog steeds door iedereen begrepen wordt; het is uitermate geschikt om de vele plastic tasjes eraan op te hangen.

De draag ouders
Naast kinderwagens zag ik ook veel draagdoeken. En ook deze, in alle vormen en maten. Om maar te beginnen met de draagzak (o wee, noem dat geen draagdoek)! En ook hierin zijn er weer verschillende exemplaren. Zo hebben we de bungelende benen draagzak, een zwaar afgekeurde zak door de draag-mama-maffia (ja het bestaat). Niet goed voor de heupjes! En laat de draag-mama-maffia ook maar niet horen dat het kind met het gezicht van je af gedragen kan worden (o wat erg, het kan de wereld zien)! Alle gekheid op een stokkie, gelukkig zijn er ook ergonomische draagzakken, voor jezelf overigens ook fijner om te dragen. Ook de doek heb ik voorbij zien komen. Geweven, rekbaar, op je heup, op je buik op je rug, het kan allemaal als je het maar even oefent.

De kekke board ouder
Ok, dit was wel de meest opvallende: de longboard buggy. Want waarom lopen als je ook boarden kan? Jammer dat we onze MacLaren buggy zelden tot nooit meer gebruiken, omdat onze kleinste hem eigenlijk al ontgroeid is, want de man had deze het liefst meteen ingeruild voor zo’n longboard buggy. Misschien toch nog maar een vierde dan?

Hmm, misschien toch maar niet. Ik denk namelijk dat we dan er niet uitkomen wie het kleintje mee mag ‘sleuren’.

PS. Dit is geen reclame, ik vind de longboardstroller gewoon echt heel cool. 

Previous ArticleNext Article

4 Comments

  1. OOh wat leuk!! Die longboardstroller lijkt me zo makkelijk als je even snel naar de winkel moet. Vraag me wel af waar je de rest van je kinderen moet laten. Misschien ook op een skateboard of step,

    Draagdoekmaffia, nog nooit van gehoord. Ik ben dan ook geen draagdoekmoeder geweest.

    1. Het probleempje van ‘waar laat je de rest van de kinderen’ zat ik ook meteen een beetje mee. Maar goed, hier komt ‘ie er toch niet, dus probleem is opgelost!

  2. Serieus, kwam je die gewoon tegen? haha hoe gaaf is die! Dat vind ik nou echt zo’n ding die je nooit in ’t echt ziet maar vooral wel in Amerika enz. 🙂
    Ik denk dat alle papa’s van Nederland deze wel willen! En de mama’s stiekem ook 😀