Mama de pakezel

Ken je ze? Van die moeders die op het schoolplein alle tassen, jassen en knutselwerken in hun handen laten drukken?

Yup, that’s me!

pakezel-moeder

Om de beurt rent er een kleintje op mij af. Blij om elkaar weer te zien, geven we elkaar een knuffel en een kus. Veel tijd is er niet voor, tas, jas en knutselwerken worden er in mijn handen geduwd en snel vlucht het kleintje naar een vriendje of vriendinnetje.

En dat maal drie. 

Voor ik er erg in heb sta ik met mijn handen vol een ware pakezel te zijn. Maar gelukkig was daar een redder in nood, van Duifhuizen tassen en koffers mocht ik namelijk een rugzak voor mijn kleintje uitzoeken om te reviewen. Ondanks dat het schooljaar bijna voorbij is, is het voor ons een perfecte timing, aangezien de rugzak van de oudste aan het vergaan was.

Urban Junk of Zebra Trends?

Mijn achtjarige zocht zelf een tas uit. Het is goed te merken dat ze ouder wordt, want alle Frozen en Mini Mouse tassen liet ze meteen links liggen. Het tassenmerk Urban Junk viel in de smaak en ik kan haar ook geen ongelijk geven. Wat een stoere en vernieuwende tassen zijn dit. Een perfecte mix van pop-art en humor. Daarnaast viel haar oog ook op de rugtassen van Zebra Trends, met een lekkere girly-look.

Maar ja, toen moest ze kiezen en het blijft een vrouw. Niet te doen dus! Uiteindelijk kwam ze met het wijze besluit, ‘mam, kies jij maar’.

En zo geschiedde, het hippe schooltasje van Urban Junk was onderweg!

Het tasje heeft een prima afmeting (24 x 8 x 32 cm), haar schoolspulletjes passen er perfect in en er is zelfs nog ruimte over voor wat schoolwerk. Het flesvakje aan de zijkant is helaas wat klein en eigenlijk niet geschikt om een drinkbeker in te plaatsen. Het kan beter een pennenvakje genoemd worden.

schooltas-Urban-Junk

Maar mij hoor je niet klagen, want ik ben allang blij dat ik weer voor één minder als pakezel dien.

Previous ArticleNext Article

3 Comments

  1. Ja hier nog zo’n pakezel, maar nog maar voor 1 kind. Maar hij maakt elke dag zoveel knutselwerkjes dat ik mijn handen wel vol heb haha

  2. Ik weiger het! Ik heb 3 kinderen waarvan de jongste nog geen twee. Dus ik ben danwel pakezel met haar op mijn rug of buik met vaak nog een meegesleepte knuffel die ik in de gaten moet houden ofwel verkeersregelaar om te zorgen dat ze veilig en enigszins met een beetje tempo thuiskomt.
    Dus bij mij dragen ze inmiddels alles zelf. Natuurlijk draag ik wel iets als ze echt veel te veel bij zich hebben (hoeveel knutselwerkjes kunnen ze in een week maken?) maar over het algemeen zijn ze hun eigen pakezel.
    Dit tot grote verontwaardiging trouwens van sommige vriendjes en vriendinnetjes die na school bij ons komen spelen en mij de tassen aanreiken