Onwijs leuk én handig boekje: Letters leren is een eitje

Dat mijn jongste nu ook naar de kleuterschool gaat, is wel duidelijk. Nadat ze een aantal weken in groep 1 gezeten had, kwam ik, tot mijn grote verbazing, een tekening van haar tegen waarop ze duidelijk een poging had gedaan om haar naam te schrijven. En het was haar nog redelijk gelukt ook, interesse in letters is dus duidelijk aanwezig! Maar verder had ik er zelf niet veel aandacht aan geschonken.

naam-leren-schrijvenDe zomervakantie kwam en het was tijd om even heerlijk rustig aan te doen waar we zelf zin in hadden. Even geen school en ook geen schoolwerk. Mijn kleuter is gek op kleien en tijdens een regenachtige vakantiedag hoor ik haar opeens zeggen, ‘kijk ik heb mijn naam gemaakt, van klei’ En warempel, daar stond toch duidelijk haar naam geschreven van klei.

Letters leren is een eitje

Letters leren is een eitje, ja dat kan wel zo zijn, maar ik vind het verrekte lastig om mijn kleintjes daarin te begeleiden en denk dus dan al snel ‘dat leren ze maar op school’.

Dat is dus niet meer nodig, want nu heb ik het vrolijk ogende boekje Letters leren is een eitje in huis. Letters leren is een eitje is niet zomaar een voorleesboekje, het is een hartstikke leuk en leerzaam boekje voor de kleuter én voor moeder. Want hoe fijn is het dat er van die creatieve moeders bestaan die zulk soort ezelsbruggetjes verzinnen om leren én aanleren van letters zo simpel en leuk te maken! 

letter-b-d-leren

Zo leer je hoe je de b en de d uit elkaar houdt.

letter-n-leren

Hoe houd je de m en de n uit elkaar? Te grappig dit ezelsbruggetje!

letter-o-leren

En dan heb je natuurlijk de uitspraak van verschillende letters. Sowieso leren de kinderen in de kleuterklas eerst de ‘kleine’ letters a-b-c-d in plaats van A-B-C. De uitspraak van de kleine letters vormen namelijk eerder een woord, zoals: k-i-p. Wie al wat verder in de letterkunde is, kan doorgaan met de dubbele letters oo =  van oog, je hebt twee ogen twee 00.

Mijn kleuter is nog niet zo ver – en dat hoeft ook helemaal niet -, maar het begin is er! En hoe vaker je dit boekje erbij pakt, hoe automatischer het gaat bijvoorbeeld tijdens het voorlezen.

Een onwijs leuk én handig boekje dus. Absoluut een aanrader om in huis te hebben!

Je bestelt het boekje hier >> En voor meer informatie over het boekje Letters leren is een eitje kijk je op de website: www.letterslereniseeneitje.nl

Previous ArticleNext Article