Kookworkshop Vullen of Voeden met Wilfred en Lili Genee en PLUS

Vullen of Voeden? Dat was het thema van de geweldige kookworkshop georganiseerd door Plus (supermarkten) en Wilfred en Lili Genee. Deze partijen maken zich samen hard om mensen meer groenten en fruit te laten eten. Samen zijn zij een landelijke campagne gestart met allerlei soorten reclame en voorlichting op televisie, social media, met een landelijke wedstrijd voor de gezondste voetbalkantine en er komt een geweldig nieuw boek uit als opvolger van het al bestaande boek ‘Voeden of Vullen’. Dit boek ‘Wedden dat het lekker is?’ zal volgende week gelanceerd worden en wij hebben al een klein kijkje mogen nemen, het ziet er veelbelovend uit! Het boek staat vol met verhalen van profvoetballers, die een kijkje in hun keuken laten nemen en hun favoriete recept prijsgeven. Ook is er op de voorpagina ruimte om een leuke foto van jouw kleintje in te plakken!

Volgens Wilfred is er over veel verschillende voedingsgroepen is wel eens discussie geweest, zoals vetten, koolhydraten en toegevoegde suikers, maar 1 ding is zeker en bewezen: fruit en groenten zijn enorm belangrijk voor onze gezondheid en de meeste Nederlanders eten hier te weinig van! Wilfred en Lili zijn gepassioneerd bezig met gezond eten, omdat zij zich ongerust maken over het aanbod dat wij doorgaans onze kleintjes en onszelf voorschotelen. Het wordt weer tijd voor echte, natuurlijke voeding zonder allerlei toevoegingen. Hun missie is dat mensen zich meer bewust worden van wat ze eten en een balans weten te vinden tussen voeding (die jouw lijf ondersteunt) en vulling (die je verzadigt).

kookworkshop-plus

Monique (rechts op de foto) en ik zetten ons beste beentje voor op kookeiland 7 in de Kookfabriek in Amsterdam. Achtereenvolgens produceren wij als team broccolisoep met geitenkaas/melkschuim en een pizza met een bodem van havermout en moutmeel, tomatensaus, zelfgemaakte pesto en beleg naar keuze. Helaas wint onze pizza nipt niet de eerste plaats.. Gelukkig vond Wilfred onze pizza het lekkerst. ☺ Dat was toch een compliment!  We glommen ervan. ☺ resultaat-kookworkshop

Als afsluiter kregen we een door de chefkoks bereide soep van rode vruchten, met munt, amandelen en pure chocolade en die was mmmmmm..

Het was al met al een erg gezellige middag en vanavond staat hier de pasta bolognese op het menu, uit het nieuwe boek ‘Wedden dat het lekker is?’. Dit recept en alle ingrediënten kregen wij mee in de goodiebag. Dank jullie wel Plus en familie Genee en het personeel van de Kookfabriek Amsterdam voor een hele leerzame, gezellige en smakelijke workshop!

Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. Ik krijg acuut een schuldgevoel, elke keer als “Niet vullen maar voeden” voorbij komt.
    Maar eens lenen dan 🙂

    1. Haha, ja hoor dat gevoel bekruipt mij ook wel eens als ik uit pure luiheid eens een zak frites haal voor het avondeten 🙂 Maargoed, de boog kan niet altijd gespannen zijn toch? En af en toe genieten van een snack, met de nadruk op af en toe moet ook gewoon kunnen!! Het is wel echt een erg leuk, informatief en makkelijk te lezen boek!