Koel4kids kinderschoenen zomercollectie

koel4kids schoenen

Nadat mijn kinderen afgelopen winter de schoenen van Koel4Kids helemaal, maar dan ook helemaal afgedragen hebben, was het tijd om weer nieuwe schoenen uit te zoeken. Kinderschoenen voor de komende zomer. Nu heb ik kinderen die in de categorie ‘ik zie zon dus slippers aan’ vallen en zou ik kunnen overwegen om de zomerschoenen helemaal achterwege te laten. Toch vind ik het wel een prettig idee als ze kinderschoenen hebben voor wanneer de zon er niet is. Dat hebben we namelijk regelmatig in ons koude kikkerlandje. En dus kwamen daar naast de zomerslippers ook kinderschoenen te staan. 

En wanneer eenmaal iets goed bevalt, keren wij graag terug. Zo kwamen we terug bij Koel4kids, de kinderschoenen van Nederlandse bodem. Ik zal even een opfrissertje doen, want waarom zijn de kinderschoenen van Koel4kKids ook alweer zo fijn?

Een latex-rubberzool

De kinderschoenen van Koel4Kids hebben een latex-rubberzool. Dit geeft niet alleen een hele toffe schoenzool, maar ook een goed antislip profiel die zeer slijtvast is. Toch wisten mijn kinderen het te presteren om na een heel seizoen de schoenen zo te gebruiken dat een tweede ronde er echt niet meer in zit. Dat moet je ook helemaal niet willen met kinderschoenen! Goede kinderschoenen vormen zich namelijk naar het kindervoetje en elk kindervoetje is weer anders. Daarnaast claimt Koel4Kids dat de zolen schokdempend zijn met een zachte hak-opvang waardoor de spieren, gewrichten en wervelkolom worden ontzien.

Koel4kids kinderschoenen zijn van goede kwaliteit

De kinderschoenen die mijn kinderen van Koel4Kids droegen afgelopen winter, waren stevige kinderschoenen die wel tegen een stootje konden. In bomen klimmen, op het skateboard skaten en rennen over het schoolplein, ze hebben alles getrotseerd. Dat er wat gebruikssporen zijn overgebleven is daarom ook niet heel gek. Kortom, een enthousiaste mama hier, daarom reden genoeg om ook de zomercollectie in huis te halen.

Koel4kids zomercollectie 2018

De zomercollectie bestaat logischerwijs vooral uit lage schoenen. De laarsjes zijn ook nog verkrijgbaar, maar wanneer het zonnetje schijnt zijn lage schoentjes en sneakers toch echt het prettigst.

 

Uit de jongens collectie viel mijn oog op de cognac kleurige schoen genaamd ‘Olly’. De schoen ziet er lekker degelijk uit en krijgt toch een extra touch door de oranje detail. Een mooie leergevoerde jongensschoen welke prima staat onder een jeans, maar ook heel goed kan onder een korte broek. En hoewel mijn zoon al heel goed zijn veters strikken kan, is zijn motto nog steeds ‘gemak dient de mens’. De veters zijn volgens hem daarom ook wel een beetje nadelig. En dat terwijl hij de schoen ook gewoon met de ritssluiting sluiten kan.

koel4kids meisjes

koel4kids review

Mijn dochter koos zonder twijfel voor het glimmende zomerschoentje ‘Maud’. De zomerschoen, gemaakt van soft nappaleer, sluiten prachtig om het voetje zonder te knellen. Dankzij de hoge rubberen neus, kan de zomerschoen prima tegen een buitenspeel-stootje. En de glimmende aqua kleur staat ook perfect bij menig zomeroutfit.

Betaalbare kinderschoenen?

De prijs kwaliteit verhouding van dit merk kinderschoenen zijn wat mij betreft prima. Natuurlijk, kinderschoenen aanschaffen blijft een uitgave die er altijd wel even inhakt. Maar ik ben nog steeds van mening dat kwalitatief goede kinderschoenen kopen altijd voordelig uitpakken voor de ontwikkeling van de kindervoetjes.

Previous ArticleNext Article