Dit wekt herinneringen op: De Kipling rugzak [Review]

kipling rugzak

In de tijd dat ik zelf nog naar school ging, járen geleden, waren er twee tassen merken die de schoolgangen vulden. Het was of een degelijke Eastpack rugzak en degene die durfden kozen voor een ‘gewaagde’ kleur. Of je liep met een Kipling rugzak, inclusief aanhangend aapje. Met deze twee tassenmerken wist je in ieder geval zeker dat je er je hele schoolcarriere mee kon doen. Inmiddels ga ik niet meer naar school, maar heb ik wel drie kinderen die ondanks ze hun rugzakje vullen met enkel een broodtrommeltje en beker, er al heel wat versleten hebben. Ze hadden tot op heden dan ook geen Eastpack of Kipling rugzak. 

Daar kwam onlangs verandering in toen Brandfield de mogelijkheid bood om een review te schrijven over een Kipling tas. Ik kreeg meteen een nostalgisch gevoel over me heen. En ik zag mijn dochter de rest van haar schoolcarrière rondlopen met een Kipling rugzak op haar rug.

Leuke Kipling weetjes:
– Kipling is een Belgisch modemerk, opgericht in 1987 .
– Kipling’s naam is geïnspireerd op Rudyard Kipling, de auteur van The Jungle Book.

kipling review

Kipling staat niet alleen bekend om zijn aap, maar ook om de tassen van de lichtgewicht kreukelige nylonstof. Pas in 2007 werden er nieuwe materialen als leer geintroduceerd. Dat Kipling meer is dan onverslijtbare schooltassen, hebben ze door de jaren heen ook bewezen met verschillende trendy collecties. Dit seizoen komen ze met een marine stripy in de ‘Firefly Up’ collectie, welke helemaal past in de sailor trend van nu. We kozen voor de rugzak met een inhoud van 8 liter. Dat zijn 8 pakken melk, dacht ik bij mezelf. Dat is meer dan voldoende voor een rugzak voor mijn dochter.

rugzak kipling review

De rugzak zit vol met vakjes. Zo heeft het een afsluitbare achtervak, zit er in het grote binnenvak nog een extra afsluitbaar vak en heeft de tas ook nog twee voorvakken. De tas sluit door middel van robuuste ritssluitingen en een het grote vak heeft een flapover met drukknoop. De inhoud van 8 liter is niet groot, je kunt er geen schoolboeken in meenemen. Officieel behoort dit model ook niet tot de schooltassen en dus kan moeders de tas prima zo nu en dan ‘lenen’.

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Wat een toffe tas! Ik vind het ook zo leuk dat Kipling er nog steeds een aapje bij doet. Mijn oudste is ook trotse eigenaar van twee Kipling aapjes!