De Droomvallei

Elke dag slingeren er een heleboel kleurplaten en tekeningen door het huis. Mijn kleuter is gek op kleuren en knutselen en hangt het liefst alles aan de muur met een meter plakband. Gelukkig weet ik haar regelmatig te overtuigen dat we niet alles hoeven te bewaren. Maar ik moet het wel in overleg weggooien, want als ik het stiekem doe en ze komt erachter, kan ik uit ervaring spreken dat ze dat niet op prijs stelt.

Hoe dan ook, ze is dus gek op tekenen en kleuren. Ik ontving het leuke boek ‘De Droomvallei‘. In dit boek staan vele illustraties. Eenvoudig en aansprekend voor kinderen. Ze nodigen uit tot aanvullen, inkleuren en schilderen. En ik vind dat het boek uitnodigt om ‘buiten de lijntjes’ te gaan en je fantasie lekker te laten gaan. Het is natuurlijk fantastisch om het gras blauw te maken en de bomen roze. Toen we het boekje even weggelegd hadden en later weer verder gingen, vroeg mijn kleuter enthousiast: ‘Zullen we weer kleuren zoals het niet hoort?’ Ik maakte samen met mijn kleuter onze eigen Droomvallei. Het boekje is ook erg leuk geschreven. Bij de eerste bladzijde zat mijn kleuter al vol spanning te luisteren en ze wilde graag weten hoe het verhaaltje verder zou gaan. In het boekje worden ook verschillende thema’s behandeld, zoals troosten en getroost worden, het ontdekken van dieren en samenwerken.

Ik vind het een aanrader, omdat je tijd voor elkaar maakt en samen je fantasie deelt over hoe je de tekeningen in kunt vullen. Sowieso is het leuk en goed om voor te lezen en de verhaaltjes zijn een goede aanloop om samen verder te kletsen tijdens het kleuren. En uiteindelijk gooi je het kunstwerk ‘De Droomvallei’ natuurlijk niet zomaar weg, want je houdt er een leuk uniek boekje aan over!

 

Pin It
Previous ArticleNext Article