Jij mag op mijn feestje

kinderfeestje

Ja, als je zoon of dochter naar school gaat zijn er een paar activiteiten die je er zeker bij krijgt. Dat zijn speeldates, vriendenboekjes invullen én partijtjes.

Als je nog niet in die “fase” bent, wees gerust. Daar groei je in mee. Haha, yah right.

Ik ben helemaal voor partijtjes thuis. Kinderen van 4 tot 8 jaar hebben niet veel nodig. Een prinsessenfeestje, een dinofeestje of met iets anders leuks kom je prima weg. Koekhappen, stoelendans, cake versieren, spijkerpoepen, schminken. Helemaal goed, kost geen drol, kinderen blij… moeders gesloopt!

Het eerste partijtje van je oudste kindje is tot in de puntjes geregeld. Overal is over nagedacht. Alles ligt klaar en het huis is aan kant. De ouders die hun (in mijn geval) dochter komen brengen zullen het met een gerust hart achterlaten, want er staat een super georganiseerd feestje te wachten. 

Wat ik al zei, je groeit er in en je groeit er ook weer uit. Inmiddels zijn er nog een broer en een zus op de wereld gekomen, die ook naar school gaan en partijtjes vieren. Na 10 partijtjes denk je niet meer zo na of het huis wel aan kant is en of alles wel geregeld is. Als lunch doen we gewoon knakworstjes met bolletjes. Nee, niet die zelfgemaakte pannenkoeken met roze of groene kleurstof, omdat we zo nodig het thema prinses of dino aan willen houden.

En dus gaat de organisatie bij je derde kind, die voor het eerst een kinderfeestje geeft, ietsje anders…

Spelletjes? Waar zijn die stoeltjes voor de stoelendans ook al weer? Oh nou we gebruiken de kussen van de bank wel. “Schat, kan jij even een spijker ergens vandaan halen, we gaan zo spijkerpoepen”. Hoezo ongeorganiseerd? Je draait er gewoon je hand niet meer voor om. Oh willen jullie even buiten spelen? Tuurlijk mag dat, de rest van het programma hoeven we niet perse uit te voeren hoor.

Je groeit er dus een beetje uit.

Nu, ik weer werk en daarbij ook een salaris komt kijken, maak ik toch andere afwegingen.

– Óf ik moet echt mijn stinkende best gaan doen om iets uit de kast te trekken, want een 10 jarige accepteert ‘gewoon’ buitenspelen echt niet meer.
– Óf, we gaan naar iets origineels op zoek en trekken onze portemonnee open…

Dat laatste is goed gelukt!

Previous ArticleNext Article