Sjakie al 40 jaar directeur

Nog niet zo heel lang geleden waren het de Nationale Voorleesdagen. Ik had het over die geweldige verzameling boeken van Roald Dahl. Vlak daarna werd er bekend gemaakt dat Sjakie al 40 jaar directeur is van de beroemde chocoladefabriek en dat wordt gevierd met de jubileumeditie van Sjakie en de grote glazen lift. Weer een boek die we kunnen toevoegen aan de verzameling.

Sjakie en de grote glazen lift is het vervolg op Sjakie en de chocoladefabriek van meesterverteller Roald Dahl en staat weer vol grappige tekeningen van Quentin Blake.

Het verhaal
Dit avontuur begint waar Sjakie en de chocoladefabriek ophoudt: in meneer Wonka’s grote glazen lift. Samen met zijn ouders, grootouders en meneer Wonka vliegt Sjakie boven de stad, op weg naar de chocoladefabriek waarvan hij nu eigenaar is. Maar niets gaat volgens plan. De lift schiet omhoog, steeds sneller!

‘Zijn we te ver gegaan?’ vroeg Sjakie. ‘Te vér?’ riep meneer Wonka. ‘En of we te ver zijn! Zal ik jullie eens wat vertellen, jongens? We zijn in de ruimte, we vliegen in een baan om de aarde.’

image003

Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. Ronald Dahl is echt een goede schrijver, heb alle boeken nog uit mijn kindertijd. Leuk dat het opnieuw is uitgegeven.

    1. Wat leuk dat je de boeken uit je kindertijd nog hebt! Mijn moeder heeft helemaal niets bewaard!