Querido voorleesboek: Lotte & Roos

Al een tijdje hebben we het boek Lotte en Roos De meisjes tegen de jongens in huis. En mijn kleuter wil er maar al te graag uit voorgelezen worden. Het boek gaat over de zusjes Lotte en Roos. Ze spelen veel samen, maar ze maken ook ruzie. En met hun opa die vaak oppast beleven ze allerlei avonturen.

Het boek is geschreven om herkenbare situaties te schetsen over het gezin van nu: een drukke moeder, een vader die veel thuis is en een oppas-opa. Niet helemaal herkenbaar voor mijn kleintjes (een moeder die áltijd thuis is en een vader en opa die full-time werken). Maar toch zijn er genoeg verhaaltjes over grote en kleine gebeurtenissen, die herkenbaar zijn voor mijn kleintjes. Bijvoorbeeld het maken van ruzie onderling, samen spelen, samen streken uithalen, voor elkaar opkomen. En verhaaltjes over gebeurtenissen in het dagelijkse leven, zoals een luizencontrole op school, een keer schoolziek zijn en natuurlijk ‘de meisjes tegen de jongens’.

In het boek wordt lekker veel humor gebruikt, ook voor de volwassene voorlezer. Dat leest net even wat lekkerder voor. Het boek is voor meisjes en jongens van 5 tot 8 jaar, maar de peuter van 3 luistert de verhaaltjes ook graag mee.

lotte en roos

Lotte & Roos is het debuut van Marieke Smithuis: www.mariekesmithuis.nl

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Pingback: Boeken top 3 van mijn zesjarige