Mijn kind verveelt zich nooit!

Zes weken zomervakantie komen er weer aan, héérlijk! Ik kijk zo uit naar Frankrijk met dat stokbroodje, kaasje en wijntje in mijn hand terwijl de kinderen volop aan het spelen zijn. Ze hoeven zich geen moment te vervelen. Ik vergeet bijna even dat ze, naast die verrukkelijke vakantie in Frankrijk, nog drie weken thuis zijn en vakantie hebben.

En ja, mijn trukendoos bereikt de bodem weleens en verveling slaat dan toe. Ik ben van mening dat kinderen zich gerust weleens vervelen mogen, daar worden ze namelijk heel creatief en fantasierijk van. En ze leren probleemoplossend te denken en pakken er een boek bij, zoals dit boek:

Mijn kind verveelt zich nooit!

kinderen-vervelen

Vol met EHBV -ideeën. EHBV? Ja, eerste hulp bij vervelen. Een boek met 150 anti-verveel ideeën.

De ideetjes voor kinderen tussen 3 en 10 jaar zijn variërend, van een megatekening op oud behang tot een wedstrijdje ballonnenpingpong. Amusement voor lange ritten of overvolle wachtzalen… 

De tips in de win-win categorie ga ik komende zomer absoluut uitvoeren. De verrassingsdoos met leuke ‘pak een koekje’ en minder leuke ‘ruim je bureau op’ staat bovenaan het lijstje. En ook ga ik op zoek naar een rommelmarkt in de buurt, dan hebben we weer een leuke dagbesteding én er wordt weer eens flink opgeruimd!

Dankzij de handige symbooltjes onderaan de pagina zie je in één oogopslag wat je nodig hebt, of je iets moet voorbereiden, hoeveel kinderen je moet optrommelen, enzovoorts. En daarnaast nodigt het boek ook uit om foto’s in te plakken, om notities te maken en om nog meer anti-verveel ideeën op te schrijven.

kinderen-vervelen-boek

Ik zeg: een must have, want dit boek is er zo makkelijk even bij te pakken om er simpele ideetjes uit te halen. Mijn trukendoos is weer gevuld en de kinderen hoeven zich niet te vervelen!

Enthousiast? Het boek kun je hier bestellen voor € 14,95 >>

Previous ArticleNext Article

1 Comment