Kamperen in de meivakantie 0

kamperen meivakantie

Het is inmiddels alweer een aantal jaartjes geleden dat we voor het eerst in de meivakantie gingen kamperen. En nu hoor ik je denken, kamperen is in de meivakantie toch veel te koud? Nou ik kan je vertellen, dat was het toen ook. Het voorjaar kan prachtige dagen hebben. En vooral dat eerste warme voorjaarszonnetje voelt zo verwarmend en fijn, dat je direct het gevoel hebt dat de zomer is begonnen. Toch kan het ’s nachts flink afkoelen. En wanneer je dan in je tentje, met je luchtbedje op de koude vochtige grond ligt is het me toch koud in de meivakantie! Zelfs wanneer je al je kinderen gebruikt als kacheltje. Nee, ondanks dat er beloofd wordt dat de komende zomers tropisch worden in Nederland, zal ik niet meer zo snel mijn tentje opzetten in de meivakantie. 

Maar het is vakantie en als de kinderen vrij zijn, wil ik wel graag lekker weg. Een vakantie plannen begint natuurlijk altijd met het uitzoeken van een leuke locatie. En ook al gaan we in de meivakantie niet met eigen tent kamperen, een camping is wel altijd leuk voor kinderen. Daarom gaan we komende meivakantie het paasweekend naar 5-sterren camping De Achterste Hoef. Een gezellige familiecamping in Brabant.

DCIM100MEDIADJI_0056.JPG

De Achterste Hoef

Gelukkig zijn er zeer goede alternatieven op een camping om toch enigszins te kunnen kamperen in de meivakantie. We hebben gekozen om te gaan kamperen bij camping De Achterste Hoef, omdat ze daar meer hebben dan alleen campingplekken. Ze hebben namelijk ook ruime verwarmde safaritenten, luxe chalets, bungalows en trekkershutten. Oftewel, we kunnen daar lekker luxe kamperen. En tuurlijk, wanneer je een caravan hebt kun je in de meivakantie ook prima kamperen. Maar een caravan reken ik dan ook onder ‘luxe kamperen’.   Op de camping zijn er ook binnen faciliteiten, zoals een theater en een binnenbad. Camping De Achterste Hoef  is door zijn vele faciliteiten echt een recreatiepark. En dat is iets wat ik in de meivakantie wel zo prettig vind.

Kamperen in een safaritent

De keuze om in de meivakantie te kamperen in een safaritent is vooral een luxe keuze. Ik vind kamperen in onze eigen tent fantastisch. Maar kou, nattigheid en niet de mogelijkheid hebben om je overdag op te warmen, vind ik geen fijn vakantiegevoel. Daarom is een verwarmde safaritent echt een super leuk en prettig alternatief om toch te kunnen kamperen in de meivakantie. De Achterste Hoef heeft 6 safaritenten klaarstaan. Deze ruime 5-persoons safaritenten beschikken over een kachel, een keukentje en een eigen toilet.

safaritent achterste hoef

safaritent kamperen

Meivakantie valt vroeg

De meivakantie valt vrij vroeg dit schooljaar en begint 19 april. Eigenlijk kunnen we het beter een paasvakantie noemen, want het eerste weekend van de meivakantie is ook het paasweekend. Doordat de meivakantie zo vroeg begint, is de kans op koude nachten groter dan wanneer de meivakantie iets later in het seizoen zou beginnen. Dus als je het mij vraagt, raad ik kamperen in de meivakantie zeker aan. Zolang je lekker luxe in een verwarmde safaritent of in een luxe caravan met kacheltje verblijft.

En zoek je toch liever de warmte op? Kijk dan eens bij één van deze kindvriendelijke campings in Frankrijk.


Kamperen in de meivakantie  te koud

Afbeelding: Phil McDonald/shutterstock

Previous ArticleNext Article