Ik word gepest

pesten

Ik word dagelijks gepest en ik ben het helemaal zat. Nare dingen worden er in mijn oor gefluisterd, elke dag weer.

Wat heb je nu weer bedacht? Dit is echt een stom idee, stom verhaal. Denk je echt dat mensen hierin geïnteresseerd zijn? Niemand die dit gaat lezen. Het is verre van origineel. Echt, je creativiteit is ver te zoeken.

Nee Daan, je moet echt met iets beters komen, want dit is zeker niet de moeite waard. Misschien moet je gewoon helemaal stoppen met wat je probeert te doen. Het gaat nergens over. 

Je bent een idioot! Denk je nou echt dat je slim bent, dat je dat kan? Laat jezelf niet voor de gek houden, jij kan dat namelijk helemaal niet. Daar moet je veel slimmer voor zijn.

Dit is nu eenmaal niet voor jou weggelegd. Laat dat nou maar aan anderen over, anderen die het wel kunnen. Jij niet. Doe geen moeite. Oh, dat ene complimentje? Zij wilde gewoon iets aardigs zeggen, maar ze meende er helemaal niks van. Natuurlijk niet!

Die kinderen van jou hebben het ook niet erg getroffen met zo’n moeder.

Ga jij maar iets bakken of zo, of de was doen. Vind je dat niet leuk? Nee, dat vindt niemand leuk, maar iemand moet het doen! En aangezien er toch niks beters uit jouw handen komt, doe jij het dan maar. Hoezo geen zin? Zie je wel, je bent ook nog eens heel lui! Blijf maar met je luie kont op de bank zitten, niet dat je het verdient om even te zitten, maar beter wordt het toch niet.

Stop hou op, ik wil dit niet! Maar ze stopt niet. Ze gaat maar door en door en door. Ik probeer haar te negeren, ik probeer rake opmerkingen terug te kaatsen. Maar het lukt me niet om aan haar te ontkomen. Ze is meedogenloos, ze vernedert, ze boort me helemaal de grond in.

Ik word gepest. En de pester, dat ben ik.

 

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. Lijkt me heftig als zulke gedachten de hele dag door je hoofd spoken! Wel heel moedig dat je erover schrijft. Ik hoop dat je vrede kunt sluiten met je(zelf) pester.