Ik ben drie en ik heb de regie

Mijn driejarige wordt bijna vier, nog een week! Gelukkig duurt het niet lang totdat mijn tweejarige drie wordt. Want drie jaar is zo een leuke leeftijd. Ze zijn zo lekker gezellig en zitten vol levensvragen. Waarom, hoezo, waarom, waarOM, WAAROM?? Oh ja en ze schreeuwen nooit!

Wel moet je om kunnen gaan met het leven in constante angst. Je weet namelijk nooit of je de boterham van je driejarige wel op de juiste manier gesneden heb. Wil hij vandaag 4 stukjes? Wil hij het dubbel? Dubbel in stukjes? Je weet het nooit. En weet je het wel? Dan kan dat zomaar opeens weer anders zijn.

Ook moet je je eigen kijk op kindermode bijstellen. Of gewoon loslaten. Tot je kleintje drie werd, liet hij of zij zich nog kleden, met als resultaat een onschuldig en schattig kleintje. Een driejarige staat erop dat zij zelf haar kleding uitzoekt, met als resultaat een onflatteuze hippie die zo uit de jaren ’70 komt stappen.

Boodschappen doen ging altijd heel gemakkelijk, je kleintje zat in het karretje en viel een beetje af te leiden met wat boodschappen die je in z’n handen drukte. Een driejarige jat je boodschappenlijstje en bepaalt wat er in je karretje terecht komt.

Als je de deur uitgaat moet je minimaal 10 minuten extra rekenen, omdat ze werkelijk alles zelf willen doen! Zelfs bij het zichzelf in de autostoel wurmen, dien je je handen thuis te houden! Want O wee, als je een zetje onder de billen geeft… Dan moet ALLES opnieuw!

Tot hun derde jaar was manipulatie en onderhandelen nog niet in die kleine hersentjes opgekomen. Maar hé, ze zijn drie en hebben de regie! Ze zouden de beste advocaten en onderhandelaren ter wereld kunnen zijn! Ze bezitten je, ze dollen met je hoofd en je hebt zelf niet door hoe je bespeeld wordt…

Ja, een driejarige is fantastisch om te hebben! Elke dag speel je in een film, geregisseerd door je eigen driejarige. En het mooiste is dat de woordenschat van een driejarige de prachtigste zinnen kan uitbrengen.

‘Mama, ik blijf voor altijd bij jou!’ 

‘Mama, jij bent de allerliefste van de hele wereld!’

‘Mama, ik hou van jou’ 

Ik heb de beste regisseur!

peuter regiseur

Afbeelding peuter regisseur: Shutterstock

 

Previous ArticleNext Article

11 Comments

  1. ahh, ik kan niet wachten 😀

    Overigens dat onflattueze hippie dat ken ik nu al, als mijn man ons zoontje aankleed dan is het namelijk ongeveer net zo erg als wanneer een 3 jarige het zelf doet 😛

  2. Hihi herkenbaar en schattig. Mijn 3-jarige wordt ook alweer bijna 4 helaas, maar goed, in juli wordt de volgende 3 🙂 inderdaad een heerlijke leeftijd en leuk om dingen met ze te ondernemen.

  3. Hihi… Herkenbaar en mijn kleine meid moet nog 3 worden.. maar het zijn leuke dingen 🙂

  4. Een wat oudere blog. Maar oo zo herkenbaar. Onze jongste is sinds 2 maand 3. En hij heeft de regie al aardig onder controle. Vooral het waarOMMM om daNNN!!! En het zelf doennn is hij ook een kei in.

    De gezegde van ik ben 3 en heb de regie kende ik nog niet. Wij zeggen vaak ik ben 2 en ik zeg nee, ik ben 3 en ik doe het nog steeds niet.