Huiswerk in je zomervakantie

Sommige scholen geven hun leerlingen huiswerk mee om tijdens de schoolvakantie een beetje op niveau te blijven. Op zich helemaal niet zo een gek idee om tijdens de vakantie een beetje te blijven oefenen op waar ze een jaar lang voor gezweten hebben. Nu heeft mijn zesjarige niet zo heel veel moeten ploegen voor haar resultaten in de kleuterklas. Maar een beetje blijven voorlezen, letters schrijven en hoofdsommetjes oefenen kan geen kwaad.

Netflix heeft daar ook zo z’n oplossingen voor, om de kleintjes niet helemaal weg te laten zakken naar niveau nul. Je raadt het al, leerzame films voor de kleintjes! Zo blijven ze cognitief een beetje op niveau en een prima activiteit voor op een regenachtige middag.

nijntje

Nijntje, kleuren, cijfers en vormen: Mijn zesjarige is dit al wel een beetje ontgroeit, maar ik heb ook nog een minipeuter thuis zitten die nog van alles leren moet.

Barney

Barney: Red, Yellow and Blue: Nog zo één uit de oude doos, maar geweldig voor de kleintjes. Let er wel op! Niet te veel meekijken, anders gaat je eigen niveau juist omlaag.

Schermafbeelding 2014-07-11 om 20.14.48

Lazy Town: Eentje waar je grove motoriek van op niveau blijft. Hupsen, springen, lekker actief en ondertussen steken ze er ook vast nog iets van op…

Oftewel, voel je niet schuldig om zo nu en dan een filmpje voor je kleintjes aan te zetten tijdens de vakantie. We doen het allemaal!

Previous ArticleNext Article