Het sokkenmonster

Iedereen kent wel het verhaal van het sokkenmonster en het mysterie rondom de gaatjes onderin truitjes en shirts. Nog niet? Kort samengevat, bijna heel Nederland heeft enkele sokken in een mandje liggen en een niet minder deel van het land heeft gaatjes onderin truitjes en shirts, dit op onverklaarbare wijze. Troost een ieder, ik heb het allebei.

Ik heb een sokkenmonster in huis en beleef het gaatjesmysterie. Tot op de dag van vandaag heb ik er een soort van missie van gemaakt om me er niet in te berusten tot ik erachter ben.

Nu weet ik van mezelf dat ik een zeer slechte huisvrouw ben, maar als ik ergens op gefocust ben en de meeste tijd in stop qua huishouden, dan is het wel het wassen van de kleding. Vier verschillende flessen staan paraat voor een ieder soort was. Ik probeer ook altijd de sokken op kleur en bij elkaar te houden. Dit is een bijna onmogelijke klus gebleken door de jaren heen. Hoe ik mijn best ook deed en doe, het lukt me zelden.

Ik heb mezelf er ergens aan overgegeven, het gevoel van onmacht. Mijn dochter en ik dragen ook nog eens dezelfde sokken en moeten altijd zoeken naar een setje. De sokken verdwijnen op onverklaarbare wijze, want ik heb ze toch echt allemaal uit de wasmand in de machine gedaan en ik heb ze toch echt allebei gedragen. Maar mijn puber dochter draagt, zonder enige gêne, vaak twee verschillende kleuren sokken. Geen mens die het ziet, maar ik kan er niet naar kijken.

Niet lang geleden dacht ik één van de sokkenmonsters gevonden te hebben. Dochter kwam met een logeetje rond het middaguur de huiskamer in. Allebei gekleed in een outfit van dochter inclusief een paar sokken die mij zeer bekend voor kwamen. Deze werden ook gedragen door de andere puber. Toen wist ik, dit paar zie ik nooit meer terug. En ware dit een paar sokken dat uit dezelfde kleur bestond.

Iedereen snapt, het laatste woord is hier nog niet over gesproken. Er is nog geen logische verklaring voor het gaatjesmysterie, maar het begin is er wat betreft het sokkenmonster.

Mijn missie zal vervolgen.

Liefs,
Diana

Previous ArticleNext Article

4 Comments