Het goud van de kapitein!

kapitein iglo

“Geef ons je goud!”
“Hier is het goud van de kapitein. Mijn vissticks hebben het krokantste korstje…”

Ken je het reclamespotje nog? Natuurlijk ken je het nog, zoiets blijft wel hangen, want in mijn kindertijd wilden alle kinderen het goud van de kapitein wel op hun bordje. Dat is overigens ook zo gebleven, met als gevolg dat het goud van de kapitein standaard in mijn diepvriezer te vinden is. 

De goudklompen van Kapitein Iglo

Binnenkort breid ik mijn gouden collectie uit, want sinds afgelopen vrijdag weet ik dat Kapitein Iglo zijn goudklompen wat groter heeft gemaakt, wat de nieuwe Fish en Veggie Burger is geworden.

varen met kapitein iglo

Varen met de échte Kapitein Iglo

Afgelopen vrijdag mochten we op de boot van Kapitein Iglo stappen om zijn eerste verjaardag als Nederlandse Kapitein Iglo te vieren. En natuurlijk om de gloednieuwe Fish en Veggie Burger te bouwen. De Fish en Veggie Burger is namelijk een prima alternatief voor de klassieke hamburger, die wij naar mijn idee veel te vaak eten. De Iglo Fish Burger Classic, (oftewel de gigantische visstick) de Iglo Fish Burger Hot & Spicy, (voor wat extra vlammen in je mond) of de Iglo Veggie Burger lenen zich voor eindeloos variëren met toppings. 

Of niet.. Want iedereen bouwt zijn burger anders. En dit is hoe mijn kleuter het doet. Zonder poespas, gewoon waar het om draait.

iglo fish burger

iglo fish burger eten

Mag het wat minder vlees?

Ik heb me laten vertellen dat er door ons volkje 400 miljoen hamburgers per jaar genuttigd worden. Mijn hemel, is dat niet wat overdreven? Kapitein Iglo adviseert ons daarom ook om minimaal één keer per week vis te eten, vanwege de omega 3 vetzuren, maar ook vanwege de lekkere alternatieven voor de hamburgers.

En omdat de gemiddelde Nederlander de ‘flexitariër’ in zich ook wel wat meer naar boven mag laten komen, is er speciaal de Iglo Veggie Burger.

Iglo Veggie Burger

De Iglo Veggie Burger, ik heb de burger iets anders gebouwd dan dat mijn kleuter heeft gedaan. Maar eerlijk? Ook zonder de sausjes en toppings zou deze burger verrukkelijk smaken! De Veggie Burger met verschillende groenten is een goede aanvulling op je dagelijkse portie groente!

Nu mijn kleintjes nog overtuigen om de ‘flexitariër’ in zichzelf naar boven te laten komen…

kapitein iglo deelt uit
Kapitein Iglo deelt uit

Verkrijgbaar

Iglo Fish en Veggie Burgers zijn vanaf deze maand te vinden in het vriesvak van de supermarkten en online via Iglo.nl. De Fish Burgers zijn verkrijgbaar in een verpakking van twee stuks. De consumentenadviesprijs is € 2,49 voor de Fish Burgers en € 2,19 voor de Veggie Burgers. En als je het mij vraagt, zijn de burgers werkelijk een aanrader! Ik zet ze voor vrijdag op het menu.

*Dit artikel is een samenwerking met Iglo

Previous ArticleNext Article