Het einde van het schooljaar

wijn drinken

Het schooljaar zit er weer bijna op. De finish van de bento-broodtrommels, het huiswerk en die verschrikkelijke wekker met nog ergere snoozeknop is in zicht. Ik moet mijzelf dat laatste helse stukje bij elkaar rapen en al mijn lurven over de finish heentrekken. Het laatste restje energie is ver te zoeken en de bento-broodtrommels ook, mijn kleintjes mogen al blij zijn als er überhaupt een broodtrommeltje te vinden is in hun rugzakje. De kans is namelijk groot dat deze op het aanrecht is achtergebleven.

Ik zie het ook om mij heen. Die frisse energie die er in september heerst, die is in juni ver te zoeken. De laatste activiteiten worden voor lief genomen, maar eigenlijk zit niemand er meer op te wachten. Weer een sportdag, weer een bonte avond, oh hel, het schoolreisje komt er ook nog aan en laten we vooral die altijd populaire schoonmaakavonden niet vergeten.

Je zou kunnen denken, maak je niet druk, het is bijna vakantie. Maar ja, om die frisse start in september te kunnen maken, moeten er juist nu een aantal dingen afgesloten worden. 

De laatste nieuwsbrieven en mededelingen

Loedermoeder, ik weet het, maar ik lees ze al niet meer. Het zal mij aan m’n reet roesten wie er toetreedt in de MR, dat er een nieuw telefoonnummer is, of waar de bak met gevonden voorwerpen staat.

Juffen bedankt-cadeautjes

En dan het welbekende ‘bedankt-juf-cadeautje’. Ik ben gek op de juffen van mijn kleintjes en dat zeg ik niet alleen omdat ze meelezen, ik meen het. Ze werken hard, ze zijn betrokken en ik waardeer echt wat ze allemaal doen. Respect ook, dat ze niet compleet gestoord worden van 28×2 van die ouders die vinden dat hun etterbakkie de nobelprijs zouden moeten ontvangen. Ze verdienen absoluut een bedankje! Maar ja, dankzij al die fijne lijstjes op het internet, ‘wat je niet moet zeggen tegen een zwangere vrouw’, ‘wat je niet moet zeggen tegen een bevallen vrouw’, ‘wat je niet moet zeggen tegen een moeder met één kind’, zo heb je ook een lijstje met ‘wat je niet moet geven aan een juf of meester’. Ja heus, nog meer stress zo aan het einde van het jaar dus. Weken ben ik ermee bezig om te bedenken wat ik nou voor origineels kan geven aan de lieftallige juffen. Vervolgens heb ik mezelf weer in de nesten gewerkt door tot het laatste moment te wachten en overhandig ze uiteindelijk zo een cadeau wat in de top 10 van ‘wat je niet moet geven aan een juf of meester’ staat.

Nou, ik hijs m’n lurven nog eventjes op en ik kijk vol verlangen uit naar die zomervakantie die er weer aan zit te komen, om vervolgens na twee weken weer wanhopig uit te kijken naar het nieuwe schooljaar.

Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. Ik ben ook zo toe aan die schoolvakantie, de laatste loodjes wegen het zwaarst.

  2. Hahaha grappig om te lezen. Als juf kan ik zeggen dat ook wij uitkijken naar de vakantie 😉 Even vrij van idd zoveel kids elke dag te entertainen, bij te leren (en soms een beetje mee op te voeden, als ik dat mag zeggen). Ik kan je als tip geven dat eencadeautje uit het hart veel meer waard is dan alle cadeaus bij elkaar. En moest je iets willen geven… Denk dan gewoon aan wat jij zelf graag hebt. Chocolaatjes best niet hahaha 😉 Allez, ik toch niet hihi